Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Hien, a soproni megasztár

Sopron - Hetek óta követhetjük figyelemmel az egyik tévécsatorna legnépszerűbb produkcióját, a Megasztárt. A mostani, negyedik szériában van kiért szurkolnunk. A vietnami szépség Sopronban él.
Nguyen Thanh Hien a szuperprodukció egyik csodája, hiszen március 6-án még csak a 14. születésnapját ünnepelte. Mégis idősebbeket, többéves gyakorlattal rendelkező énekeseket utasít hétről hétre maga mögé, s lépked fordulóról fordulóra előre, a Megasztár 4. döntőjében. A leányzó mindeddig az igazi tinik életét élte. Sopronban lakik, általános iskolába a Lacknerba járt, jelenleg a Széchenyi-gimnázium diákja. Kedvenc zenei irányzata az R’n’B, az énekesek közül Beyoncét szereti leginkább, és bár szülei szerint noszogatni kell azért, hogy egyen, kedveli a hagyományos vietnami fogásokat. A filmek között most a High Scool Musical vezet nála, szabadidejében a legszívesebben énekel, zenél, táncol és fényképez.

Hien mostanában rendkívül elfoglalt, napjait a Mega-házban tölti a fővárosban, a program reggeltől estig a szombati újabb fordulókra való felkészülésről szól.

Felkerestük Nguyen Thanh Hien szüleit, hogy megtudjuk, hogyan kerültek ide, s mit szólnak lányuk sikereihez.

– Mindketten vietnamiak vagyunk, de csak itt, Magyarországon találkoztam a férjemmel – idézte a múltat a Kisalföld kérésére Anh Tguyet Tran, Hien édesanyja.

– A férjem 1983-ban a debreceni egyetemen tanult pszichológia szakon. Ott ismerkedtünk meg, hiszen akkoriban én is Magyarországon tartózkodtam. Összeházasodtunk és úgy döntöttünk, itt maradunk. Három gyermekünk született, Hiennek egy 16 és egy 23 éves bátyja van. 1998 óta élünk Sopronban, nagyon megszerettük ezt a kisvárost. Mindketten kereskedéssel foglalkozunk.

Helyreállt Hien lelki békéje, szombaton újabb fordulóban mutathatja meg tudását.
Helyreállt Hien lelki békéje, szombaton újabb fordulóban mutathatja meg tudását.

– Korábban Budapesten laktunk, de arra gondoltunk, ez a környezet sokkal kedvezőbb a gyermekek neveléséhez – vette át a szót Nguyet Tuan Anh, az édesapa. – Hien is szereti Sopront, sok barátja van, akik mind szurkolnak neki. A tanárai ugyancsak megértőek, hálásak is vagyunk érte.

Az apuka elárulta, egy szem lánya soha nem tanult énekelni. Már korán kiderült, hogy nagyon muzikális, ezért hegedű- és zongoraórákra íratták be. Noha a szolfézstanára fedezte fel tehetségét, a szülők is tudták, hogy szép hangja van csemetéjüknek. Hien soha nem produkálta magát, de a fürdőszobából kiszűrődő hangok árulkodtak.

– A kislányunk titokban ment el az első válogatóra. Aztán egyszer csak hívtak minket, tudjuk-e, hogy bejutott Hien a produkcióba. Az engedélyünket kérték a szerepléshez. Mi haboztunk, mielőtt elengedtük, kikértük a barátaink tanácsát. De be kellett látnunk, hogy így boldog a gyermekünk. A kislányunknak a zene mellett fontos a tanulás is, most magántanuló. Bepótolja majd a hiányzásait, levizsgázik a tárgyakból, s amint véget ér a produkcióban való szereplése, visszaül az iskolapadba.
 
Azt szeretnénk, ha orvos lenne belőle, s ez ellen ő sem ellenkezik- mondta Nguyet Tuan Anh, Hien  édesapja.

Egyelőre azonban másfajta tanulással telnek a tinisztár napjai. Minden döntőre több dalt kell begyakorolniuk, táncpróbák, fellépések, filmforgatások, interjúk teszik zsúfolttá a programot. De Hien élvezi, örül, hogy énekelhet, bár a napokban eltörött nála is a mécses.

– A legközelebbi barátságba Soniával került. Vele lakott egy szobában s az idősebb lány a szárnyai alá vette. Ám legutóbb Sonia esett ki a döntőből, elbúcsúzott társaitól, így Hien egyedül maradt. A mindig jókedvű gyermekünk szombat óta végigpityeregte a beszélgetéseinket. De most Tamara nevű versenyzőtársa beköltözött hozzá, így helyreállt Hien lelki békéje.

A szülők aggódnak a gyermekükért. Nem tudják, eleget eszik-e, nem szorul-e időnként segítségre.

– Hien kiegyensúlyozott, csak kicsit fáradt. Rendszeresen meglátogatjuk, a produkciós fellépéseire is mindig elmegyünk. Reméljük, szép emlék marad a verseny számára. Nehezen engedtük el, de tudjuk, örömet szereztünk ezzel neki. Támogatni akartuk abban, hogy kipróbálhassa, mire képes, hogy ne tehessünk maguknak később sem szemrehányást – mondta az édesapa.

Heten maradtak

Hét versenyző maradt a Megasztár 4. döntőjében, miután Nkuya Sonia is kiesett a sorozatból. Hiennek tehát hat ellenfele lesz a szombati döntőben. Szurkolhatunk a győri Fekete Dávidnak, de versenyben van még Tóth Lüszi, Lakatos Krisztián, Király Viktor, Bencsik Tamara és Szecsődi Károly is.


Olvasóink írták

 • 7. Dorie 2009. július 05. 21:41
  „Egyszerűen nincs arra szó hogy Hien milyen szuper :D csodaszép hangja van...habár már gondolom sokszor hallotta xD ő a legjobb :D”
 • 6. PINKX 2008. november 09. 12:01
  „Hien mar sztar.....nagyon szepen enekel es GYonyoru lany........csak gratulalni tudok neki:*:*:*:*:*:*:*:”
 • 5. zsuzsannaaaa 2008. november 09. 11:52
  „Tudnám értékelni,ha hazahúzna...”
 • 4. csaby73 2008. november 08. 18:26
  „Hajrá HIEA Te Vagy A Legjobb!!! A Szüleid büszkék lehtnek Rád!!!
  :D

  CS@BY(R)”
 • 3. Kabóca 2008. november 07. 23:26
  „Gyönyörűen énekel. Megérdemli a győzelmet.
  A szülei jobban vigyáznak rá, mint a futtatott Lüszire.
  Nem lesz vele gond.”
 • 2. lazioboy 2008. november 07. 21:45
  „Félreértés ne essék, nekem is szimatikus Hien. Szeretném, hogy sokáig eljusson, ugyanakkor mindjájan tudju, hogy akik itt nyernek nekik semmi másról nem szól az életük csak arról, hogy egy éven keresztül minden nyári fesztiválon részt vegyen. Én nem gondolnám ,hogy egy 14 éves kislánynak az lenne az életének a következő állomása, hogy egy éven keresztl kihagyja az iskolát, énekelgessen, aztán szépen lassan eltűnjön mint a többiek.”
 • 1. laliho 2008. november 07. 20:25
  „Kedves Szülők!

  Én örülök, hogy elengedték Hient.

  Kár lett volna lemaradni a szép hangjáról, remélem tovább jut.

  Sőt! Ha megnyerné, azon sem lepődnék meg.

  Sok sikert Hien !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édesanyja irányította a pályára

Sopron–Iván - Pál László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. iváni erdészetének munkatársa két… Tovább olvasom