Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Hidegségen megállítanák az adótartozást

Szigorúan be fogják hajtani a helyi adók be nem fizetéséből származó, közel hatmillió forintnyi kintlévőséget – ezt célozzák a hidegségi önkormányzat napokban elfogadott tervei.

A háromszázhetven lelket számláló Hidegségen elfogadták a település idei költségvetését a napokban. Percze Szilvia, a falu jegyzője elmondta: kevesebb állami normatíva mellett is a főösszeg ugyanannyi lett, mint tavaly, hatvanmillió forint. Ennek lényege, hogy a községvezetés elhatározta: a helyi adók be nem fizetéséből származó, mintegy hatmillió forintos kintlévőség behajtását fogja szorgalmazni ahelyett, hogy új adókat vezetnének be.

– Esélyt látunk arra, hogy a kintlévőségből megközelítőleg hárommillió forint kerüljön a falu kasszájába. A vállalkozók között akad olyan, akinek a helyiadó-tartozása eléri a milliós nagyságrendet – összegzett Percze Szilvia jegyző. – A legnagyobb mértékű, mintegy ötmillió forint a gépjárműadóból tevődik össze. Hozzátette: a faluban bejegyzett nyolcvan vállalkozás közül csak minden második az aktív. Idén a helyi-

adó-bevételből 11 millió forintot remélnek. A hidegségi önkormányzat idén a templomhoz vezető út rendbetételét tervezi korszerű világítással, kerékpáros-pihenőhelyek kialakításával. Az erre vonatkozó 7,5 millió forintos pályázatukat már befogadták, döntés április közepén várható. Az egykori iskolaépület hasznosítása is napirendre került: átalakítás után helytörténeti gyűjteményt hoznak létre benne. Mindez 8,5 millió forintos pályázatot jelent. A faluvezetés derűlátó, a pályázatok önrészével rendelkezik az önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 1. oaxacaca 2012. március 21. 15:07
    „Hajrá önkormányzat!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Udmurtföld bemutatkozik az AMI-ban

A finnugor nyelvcsaládhoz tartozó udmurtok egyetemi képzőművész-hallgatóinak alkotásaiból nyílik kiállítás Sopronban. Tovább olvasom