Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Hibás parkolóóra mellett büntettek Sopronban

Elromlott parkolóóra mellett sorra büntette az autókat egy parkolóőr. Aki a méltánytalanság miatt szólni mert, lefotózta. Személyiségi jog megsértése miatt indul eljárás.

Ugyanakkor tény: a hibás automata nem mentesít a parkolási díj megfizetése alól.

– A Patak utcában, ahol dolgozom, pár hónapja vezették be a fizetőparkolási rendszert – fogott történetébe Gáncs Gábor. – A felszerelt parkolóórák nem újak, a belvárosból valók, használtak. Baj is van velük folyamatosan. Jómagam legalább négy-öt alkalommal jeleztem a holdingnak, nem működik a parkolóóra. Pár napja is a Lackner és a Patak utca sarkán álló gép üzemen kívül volt, de ezt semmi nem jelölte. Így nem fogadott el pénzt, de jegyet sem adott ki. Az autósok kénytelenek voltak jegy nélkül parkolni. Ezért háborított fel a látvány, hogy a hibás óra mellett bírságolták az autókat.

A belvárosból való használt parkolóórák gyakran meghibásodnak. Ettől függetlenül parkolási díjat fizetni kell. Fotó: Magasi
A belvárosból való használt parkolóórák gyakran meghibásodnak. Ettől függetlenül parkolási díjat fizetni kell. Fotó: Magasi

A parkolóőrnek jeleztem a problémát, nem üzemel a berendezés, talán nem kellene a mellette álló autókat megbüntetni. Közölte, előírás a pakolójegy, lehet más órából is venni. A Patak utcában is van még egy óra. Megjegyeztem, nem biztos, hogy a rossz óra miatt az autósok azzal fogják idejüket tölteni, hogy másik óra után kutakodjanak: a fenntartó kötelessége, hogy a hibát mielőbb megszüntessék. Nem hatottak az érveim. Ekkor a nem működő parkolóórát lefotóztam, s fénymásolatokat helyeztem el a megbírságolt emberek autóin: jöjjenek be hozzám, kiadom nekik a hibás óráról készült fotókat, így eljárhatnak a bírság talán sikeres törlése ügyében. A parkolóőr a papírokat lefotózta, levette, elrakta.

Amikor újakat tettem az ablaktörlők alá, elkezdett engem fényképezni. Felháborodva mondtam, nem járulok hozzá a fénykép készítéséhez, ehhez nincs joga, de ezzel nem foglalkozott. Ügyvédemmel egyeztetve személyiségi jogok megsértése miatt feljelentést teszek a rendőrségen ismeretlen személy ellen.

– A jelzett parkolóautomata a jelzett időpontban valóban nem működött, ezt az arra járó parkolóellenőr jelezte a karbantartó kollégának, aki még aznap megjavította – közölte Grubits Jusztina szolgáltatási divízióvezető.

Az automatákon tábla jelzi, meghibásodás esetén hány méterre és merre található a másik automata, ahol jegyet lehet venni.
– A panaszostól ez ügyben jelzés nem érkezett hozzánk. A nem működő automata nem mentesít a parkolási díj megfizetése alól: az automatákon tábla jelzi, meghibásodás esetén hány méterre és merre található a másik automata, ahol jegyet lehet venni. Esetünkben a mintegy ötven méterre lévő Lackner utcai biciklisbolt előtt, illetve a Patak utca–Ikva sor sarkán (80 méter) lett volna lehetőség. Erről kollégánk tájékoztatta is az ügyfelet, mire ő felháborodva jelezte, ennek nem tesz eleget, sőt, nemfizetésre buzdító papírokat helyezett el a környéken parkoló autók szélvédőjére. A rendelet értelmében a kiszabott pótdíjat nem engedjük el. Kollégánk az ügyben helyesen, a szabályoknak megfelelően járt el.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Feri1 2010. augusztus 31. 11:20
  „Tisztelt Gáncs Úr!

  Amennyiben az előző hozzászólásom az Ön részére sértőre sikeredett, kérem fogadja elnézésemet érte. A szolgáltatások megítélése eltérő lehet, én az említett szolgáltatással nem voltam megelégedve. Ellentétben ezzel, az üzlet ill. szerviz színvonala jó volt, és az Ön által működtetett iskolát is csak ajánlani tudom.

  Tisztelettel: Feri”
 • 27. RábaViktor 2010. június 03. 19:06
  „Kedves Gáncs Gábor!
  Lehet, hogy azért fotózta le önt a parkolóőr, mert megtetszett neki! Másra úgysem használhatja fel!”
 • 26. szépjóreggelt 2010. május 31. 09:30
  „Még soha nem találkoztam segítőkész és jóindulatú parkoló őrrel. Mindegyik arra hajt csak, hogy megbüntessen. Nekem volt olyan sztorim velük, hogy egy osztrák hölgynek segítettem parkolójegyet venni, illetve segítettem volna, de nem sikerült, mert rossz volt az automata. A rajta lévő számot fel is hívtam és jelentettem. Majd elkísértem a hölgyet a következőig. Közben az automata elnyelte a hölgy által bedobott 180 ft-ot és a részemről pedig egy 100 ft-ost.
  Szóval nem volt parkolójegyünk. Míg elmentünk a következő óráig megbüntettek minket!!!

  Híváslistával akartam igazolni, hogy jeleztem a hibát, ráadásul a saját költségemen. Majd másnap hétre be az inkubátor házba, ahol az ügyintéző hölgy 7:18-kor hajlandó volt nyitni az ügyfélszolgálatot.

  szóval röviden és tömören, nekem erre pl. nincs időm. Parkolok-fizetek-sietek, de mások hibáiért ne nekem legyen kellemetlen. Szerintem

  Hozzáteszem, nem mostanában történt, de a mai napig felbosszant, ha rossz a parkoló óra miatt büntetnek.”
 • 25. NoBo 2010. május 31. 08:11
  „Ha már itt tartunk, azért vettem feltölthető kártyát, mert nem mindig tudok apróról gondoskodni,
  a boltokban meg egyre kevésbé váltanak aprót.
  A Deák téren - Múzeum oldalán- hónapok óta (!!!!) nem lehet kártyával fizetni és egyáltalán nincs
  a közelben másik automata. Ráadásul milyen jogon köteleznek arra, hogy keresgéljek?!
  Szóval ilyen helyzetben mi a teendő kedves Grubits Jusztina ??!!
  ISMÉTLEM, HÓNAPOK ÓTA NEM LEHET KÁRTYÁT HASZNÁLNI, de erről a vásárlás során nem tájékoztattak!”
 • 24. jirzi 2010. május 30. 21:17
  „Mellbe kellett volna rúgni a parkolóőrt és már kész is .”
 • 23. coolzsu 2010. május 30. 19:02
  „19. kérték! nem csak a személyit, a lakcímkártyát, egy igazolást hogy nincs súlyadótartozás, egy igazolást arról, hogy nincs parkolási tartozás, és a banki lízingszerződést! mikor megkérdeztem, hogy ahhoz ugyan mi köze van, közölte velem a hölgy, hogy nem muszáj bérletet venni, de ha akarok, akkor vigyem be! fordultam a nyamvadt háromezres bérlet miatt párszor... a bánat gondolta, hogy ez ilyen macerás!”
 • 22. Valjan 2010. május 30. 18:30
  „A sok agyatlan barom...gondolkozni azt mar nem....Az nehez...
  szeretnem tudni,hogy ki az uzemben tarto,aztan legfeljebb jol elbeszelgetnek vele ugy "Magyarosan",hogy megertenie kelll nehany dolgot!”
 • 21. Sophia 2010. május 30. 16:36
  „A Virágoskert utca is fizetős lett de még kialakított parkolóhelyek sincsenek(csupán pár db az utca elején).Pénzt szednek szolgáltatás nélkül?”
 • 20. elárulom 2010. május 30. 16:20
  „A Gyóni G. utca régóta fizetős,még ki is bírnánk azt az évi háromezret,DE mégis rengetegszer állnak a parkolóban jegy nélkül!Na ez rohadtul idegesítő!Fizetsz és meg sem tudsz állni,átmész a másik utcába ahova már nem érvényes az éves bérleted,ahol pedig megbüntetnek....én bírnám ha jönnénk erre ellenőrizni.Főleg ha aktiválnák magukat és többször jönnének naponta.Nem csak a belvárosban kell ám körözni!”
 • 19. oriza-triznyák 2010. május 30. 15:23
  „coolzsu nem az autórol kell papír!Nekem lakcímigazoló kártyát és személyit kértek.3 zónából áll a rendszer.Ha tudod igazolni, hogy azért kell, hogy a lakásod elött parkolj akkor kevesebb pénzt fizetsz.Nekem 3000.- Ft egy évre.Ami rossz benne, hogy pl ha albérletbe laksz és nem vagy oda bejelentve akkor fizetsz rendesen.”
 • 18. 102Sopron 2010. május 30. 13:23
  „Szerintetek az egyetem környékén van? fizetős parkolóhely?”
 • 17. coolzsu 2010. május 30. 12:16
  „részemről azt sem értem, hogy hitelre vagy lízingre vett autó esetén milyen jogon kéri be parkolóbérlet vásárlásakor, és milyen jogon fénymásolja le a holding alkalmazottja a banki hitel - vagy lízingszerződést! mégis mi köze hozzá, hogy az illető mennyit törleszt havonta?...”
 • 16. Eüdolgozó 2010. május 30. 08:24
  „14. psanyi !
  Többek közt a Patak utcai lakók maguk kérték, hogy legyen fizetős ugyan úgy mint a Teleki Pál utca elején is... :-)”
 • 15. Filtec 2010. május 29. 22:42
  „ 
   
   
   
  Re: #8. FREDDY/S
  Nem láttam még olyan várost Európában, ahol ne kellett volna fizetni a parkolásért.
  (Lehet hogy van olyan város, de ott pont nem voltam.)

  Re: #9. Papó
  Ok, hogy a város lakóinak 10.000 Ft/év, de Te nem jársz más városba?
  Ha nem soproni szeretne parkolni, akkor mit csináljon?

  Re: #10 soproni
  Igazad van. Gáncs Gáborka csak ne ugráljon. Valamikor itt Sopronban feljelentette azokat a cégeket a BSA (szoftverrendőrség), akik nem nála vették meg a könyvelő programokat.
  50 m igazán nem sok, annyit tudott volna gyalogolni.

  Re: #15. Feri1
  Hú, de igazad van. Csomó ismerősöm ott hagyta őket.
   

   
   
   ”
 • 14. Feri1 2010. május 29. 22:06
  „Legalább megtudta Gáncs úr, hogy milyen igazságtalan egy rosszul működő szolgáltatás után fizetni. Az általa működtetett internet-szolgáltatóra rengeteg a panasz, és ugyanilyen arogánsan bánnak az ügyfelekkel.
  Viszont jelen esetben valóban elvárható lett volna egy kis méltányosság..”
 • 13. psanyi 2010. május 29. 20:52
  „Nem értem, hogy a Patak utcában mi a fenéért szükséges a fizető parkolás. Ugyanez vonatkozik a Jókai utcára meg a Frankenburg utcára. Tök felesleges, vagyis inkább rablásszagú olyan helyeken automatákat felállítani, ahol egyébként mindig van szabad hely. Rohadt városvezetés, elhúzhatnának a francba.”
 • 12. Miért? 2010. május 29. 20:07
  „Milyen érdekes! Volt nálam is olyan, hogy nem működött az automata. Kiírta, hogy hol lehet legközelebbi automatából jegyet venni. Vettem, erre megbüntettek, hogy nem a megfelelő gépből vettem a jegyet. De arra is volt példa, hogy csak a 8000 Ft bírság jött ki csekken, holott büntetőcédula nem volt a kocsin :-(
  Ha netán nem vagy szimpatikus a parkolóőrnek, megjegyzi a rendszámot, aztán bármikor kibabrálhat veled.
  Bizonyítsd be, hogy volt, vagy nem volt jegyed :-(”
 • 11. koko6210 2010. május 29. 19:54
  „Komolytalan egy rendszer ez!Miért nem lehet azt csinálni mint ami nyugaton is müködik!MEgveszi az emberke akkár melyik trafikban a parkolójegyet van fél órás,órás,másfélórás.Simán kitölti az ember beikszeli az ember napot hónapot órát és kész!Sokkal egyszerübb mint aprópénzel futkozni automatát keresni!Nevetséges”
 • 10. czindi 2010. május 29. 19:45
  „Valóban, az egyik legnagyobb maffia. A pénzek számolatlanul tűnnek el ismeretlen zsebekben. A jog az ő oldalukon áll - talán részesednek a bevételből? Nem! Ez egy ilyen ország. Ahol viszont az árvíz vagy más katasztrófa-helyzetben nem merik elrendelni a statáriális bíróságot! De mit várunk egy olyan országtól, ahol védik a katasztrófát? Lásd. KATASZTRÓFAVÉDELEM , a teljesen normális KATASZTRÓFAELHÁRÍTÁS HELYETT?!”
 • 9. soproni 2010. május 29. 19:42
  „Ötven métert gyalogolni nem hiszem,hogy nagyon megerőltető lett volna az autósoknak.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Broadway a soproni arénában

A Budapesti Operettszínház művészei május 29-én 19 órától újra az MKB-arénában szerepelnek. Tovább olvasom