Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Hiányzik a bevásárlóközpont

Az ágfalvi lakótelepen hiányolják az ott lakók a bevásárlóközpontot, egyelőre nincs mód az építésre.

 SMS
• Az ágfalvi lakótelepre miért nem építenek egy bevásárlóközpontot? Sokan lakunk itt, de a belvárosba járunk bevásárolni, mivel itt csak egy kis üzlet van hatalmas árakkal.
Kinga

Kuslits Tibor főépítész tájékoztatása szerint a városrészek rendezési tervében arányosan szánnak területet többek között a kereskedelmi létesítményeknek is.

 – A kérdéses területhez kapcsolódóan, de nem a lakóterület közepén a helyi lakosság ellátását célzó úgynevezett „településközpont vegyes" építési övezeteket jelöltünk ki – tájékoztatott a főépítész.
„Ezen a területen a lakók kereskedelmi, szolgáltató, oktatási és egyéb ellátását szolgáló épületek helyezhetőek el."
Kuslits Tibor

– Az önkormányzat azonban arra már nem tudja a terület magántulajdonosát kötelezni, hogy ezeknek a közfunkcióknak az ellátását célzó létesítményt építsen a telkére.

A rendszerváltás előtt az állam mint építtető konkrét normatívákban határozta meg, hogy egy adott területre hány oktatási intézményt, élelmiszerboltot és szolgáltató egységet kell építeni.

 – Mára az állam helyett a piac vette át az irányító szerepet, és kényszeríti ki például a lakóparkban egy nagyobb bevásárlóközpont felépítését – folytatta Kuslits Tibor. – Nehezebb a helyzet az oktatási intézmények esetében, az építési vállalkozók csak ritkán látnak fantáziát például egy óvoda felépítésben.

Az ágfalvi lakópark központjában nincs lehetőség nagyobb élelmiszerbolt építésére, helyette az Ágfalvi út mentén található egy kereskedelmi tevékenységre is kijelölt szektor, ahova a lakóterületet nem zavaró módon, akár egy nagyobb bevásárlóközpont is felhúzható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontják Sopron első moziját

A tervek szerint lebontják a Lackner Kristóf utcában a Schármár Károly által 1911-ben tervezett első soproni mozi épületét. Csupán a homlokzati fala marad meg. Az elképzeléssel nem ért egyet dr. Kubinszky Mihály, a Városszépítő Egyesület elnöke.  A mozi helyett tizenhárom lakást és öt üzletet húznak fel. A polgármesteri hivatalban már ott van az az építésiengedély- kérelem. Tovább olvasom