Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Hiába kér cserét a tulajdonos

Két éve 6,6 millió forintért vásárolt új személyautót a fertődi Szilágyi Tamás, de már megbánta, mert a kocsi mindig meghibásodik.
Csereigényét mégsem tartja jogosnak a forgalmazó cég.

– Az új autó fölötti örömünk alig négy-öt hónapig tartott, akkor kezdődtek a problémák – fogott történetébe Szilágyi Tamás. – A műszerfalon rendszeresen kigyulladt a motordiagnosztika- és a menetstabilizátor-visszajelző lámpa.

Az autó meghibásodása egy olcsóbb kategóriájú kocsinál is nagy bosszúságot okoz, nemhogy egy 6,6 millió forintosnál.
A folyamatosan jelentkező problémák miatt gyakori ügyfele lettem a típus márkaszervizeinek. Nos, a szakemberek kicserélték a fedélzeti számítógépet, az elektronikát, frissítették a szoftvert, átvezetékezték az elektromos részt, új jeladókat szereltek be – megtörtént, hogy egy hónapban kétszer is –, mégis, a nemkívánatos jelenségek csak-csak előjöttek. A javítások idejére ugyan biztosítottak csereautót, ám nemrég betelt nálam a pohár.

Egy hétig szervizelték a kocsit, de amikor kihajtottam vele, alig pár kilométert közlekedhettem csak, mert úgynevezett alapfunkcióra állt át a kocsi – ötvennél jobban nem ment, bármennyire is nyomtam a gázpedált. Nos, ezt követően az autó egy hónapig volt a szervizben. Ezek után kértem, adjanak helyette egy másikat: egyszerűen nem jó érzés beülni a régibe, amely a napokban múlt kétéves, s van még rá egy év garancia. A forgalmazó cég viszont olyan konstrukcióba menne bele, hogy vásároljak egy újat – immár 6,9 millió helyett 6,5 millióért –, az én autómat pedig visszavásárolják 3,8 millióért.

Azaz fizessek rá 2,7 millió forintot, hogy ilyen állandóan meghibásodó gépkocsit fogtam ki náluk. Mi ragaszkodunk az egy az egybeni cseréhez.
– Cserére akkor jogosult a vásárló, ha a gépkocsi nem javítható, s a jelenség akadályozza az autó rendeltetésszerű használatát. Esetünkben pedig erről szó sincs, szerintünk nem indokolt a csere – fogalmazott Jehn Péter vevőszolgálati vezető. – Ettől függetlenül ami egy új gépkocsi vásárlását illeti, maximális kedvezményt ajánlottunk fel neki, tekintettel a korábbi kellemetlenségekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hűség ünnepe Sopronban

Az 1921-es soproni népszavazásra emlékezve tartották meg a hűségnapi rendezvényeket csütörötkön. Tovább olvasom