Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Hiába állították le, tovább épül a mélygarázs

Sopron–Budapest - Bár a polgármesteri hivatal építéshatósági osztálya szerdán leállíttatta az építkezést, a beruházó SPT Mélygarázs Kft. nem kér fennmaradási engedélyt a liftházra és folytatja a Petőfi téren a munkálatokat.

Az építést arra hivatkozva állították le, hogy a kivitelezők eltértek az engedélyezési tervtől (Kisalföld, 2007. július 5., Mélygarázs magas liftházzal). Pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatót a beruházó cég.

Az eltérések az eredeti tervhez képest (a KTM 46/1997. rendelet alapján) egyértelműen nem engedélykötelesek, ezért nem kértünk fennmaradási engedélyt – hangzott el a budapesti sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Slosár Gábor, a cég ügyvezetője, Steiner Gábor beruházási vezető és Pápai László főmérnök. Slosár Gábor szerint ők kizárólag politikai viták szenvedő alanyai. Sopronban „hatalommal való törvénytelen visszaélés történik, melynek eszközeként a politika a helyi építési hatóságot használja".

Az ügyvezető kijelentette, mivel jogellenes volt az építkezés leállítása, ezért folytatják és két hét múlva már lehet parkolni a mélygarázsban.

A kft. álláspontja szerint az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulásából és az azokhoz tartozó kiviteli tervekből egyértelműen kiderül, hogy a tervek szerint jogszerűen építkeznek és nem követtek el semmiféle hibát, ezért minden törvényes eszközt felhasználnak annak érdekében, hogy a beruházás befejeződhessen, amely már 90 százalékos készültségi fokot ért el.

A Petőfi tér tegnap ismét benépesült munkásokkal, valóban folytatódott az építkezés. Kérdés, hogy ebben a helyzetben mit tesz, tehet a polgármesteri hivatal.

– A jövő héten az építéshatósági osztály munkatársai ismételt ellenőrzést tartanak a helyszínen – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére dr. Dobos József jegyző. – Amennyiben azon a részen is folytatódik az építkezés, ahol leállítottuk (a mélygarázs területe két helyrajzi számon szerepel, a be- és kijáratot lehet építeni – a szerk.), akkor építési bírságot szabunk ki, amely 50 ezertől 5 millió forintig terjedhet. Amennyiben a cég velünk szemben elfogultságot jelent be, a megyei közigazgatási hivatalhoz fordulhat, amely adott esetben más építési hatóságot jelölhet ki az eljárás lefolytatására.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly is sikeres évet zárt a GYSEV

Sikeres évet zárt 2006-ban is a GYSEV – hangzott el a Hotel Sopronban csütörtökön rendezett… Tovább olvasom