Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Hetvennégy képviselőjelölt indul a választáson

Sopronban a tizenöt egyéni választókerületben összesen hetvennégy képviselőjelölt indul az október elsejei választáson.
Hetvennégy képviselőjelölt méretteti meg magát Sopron közigazgatási területén; közülük 15-en dolgoznak majd egyéni képviselőként, azaz ők lesznek a nyertesek, tízen pedig a kompenzációs listáról jutnak majd be a testületbe. Tegnapi számunkban az első nyolc választókerületben induló jelölteket mutattuk be a www.valasztas.hu és a www.sopron.hu weboldalak segítségével. Ezúttal a 9–15. választókerület indulóit vesszük számba.

Jogász, pedagógus, vállalkozó

A Balfi utca, Lehár Ferenc utca környékén a korábban a Szövetség Sopronért Egyesület színeiben képviselősködő jogász, dr. Cserich Zsolt (MSZP), a szintén jogász dr. Koszorú István, a Soproni Védegylet Egyesület és a Szövetség Sopronért Egyesület (SVE–SZSE) jelöltje, a több ciklusban is képviselői múlttal rendelkező fideszes Sass László, valamint az MDF-es Somogyváriné Csik Emőke állnak a startkőre vasárnap. (Utóbbi kettő pedagógus.)

A tízes körzetben nagy küzdelemre lehet számítani, már csak azért is, mert hat jelölt várja, hogy rá adják szavazataikat a kurucdombiak: Bircher Ottó (SZDSZ) vállalkozó, Boros László (MSZP), a körzet jelenlegi egyéni képviselője, aki honatya és több cikluson át önkormányzati képviselő is volt, Horváth László, aki négy éve a MIÉP színeiben, most független jelöltként induló vállalkozó, dr. Kárpáti György orvos (SVE–SZSE), Pongrácz Attila agrármérnök (Fidesz–KDNP) és Pruzsinsky Tamás (MDF), aki mérnök-közgazdász és vállalkozó.

A Kőszegi út és környéke, azaz a 11-es körzet szintén izgalmas „mérkőzésnek" lehet a helyszíne. Itt indul a szabad demokrata dr. Arszin Miklós ügyvéd, aki a rendszerváltás utáni első ciklusban már volt képviselő, a szocialista Kalmár István, jelenlegi alpolgármester, a polgármesterségre is pályázó Németh Árpád (SVE–SZSE), volt sörgyárigazgató, a fideszes Osváth András mentőtiszt és nyugdíjasotthon-vezető, valamint a fórumos Somogyi Miklós pedagógus.

A Lövérek jelöltjei

A 12-es választókerületben, az Alsó-Lövérekben a jelenlegi képviselő, a fideszes vállalkozó, a '94 óta képviselő Abdai Géza „ellenfele" lesz a szabad demokrata dr. Kertész Zoltán főállatorvos, korábban országgyűlési képviselő, Neher István (SVE–SZSE) vállalkozó, és az MDF jelöltje, dr. Payer Erzsébet főorvos, aki 1998-tól négy éven át a város alpolgármestere volt.

A Felső-Lövérekben, a 13-as körzetben sem lehet megjósolni az eredményt. A választókerületek határvonalainak átrajzolása miatt két, eddig a felső-lövérieket egyéniben képviselő városatya is összeméri voksait. A mérnök-tanár dr. Horváth Béláról (MSZP) és a pedagógus Mágel Ágostról (Fidesz–KDNP) van szó, ráadásul további kihívóik is akadnak. Itt indul a szintén tapasztaltnak számító ügyvéd, dr. Szekeres Csaba (SVE–SZSE), valamint a független mérnök, Horváth Tamás, az SZDSZ színeiben először induló dr. Molnár József szakpszichológus-mérnöktanár, és az MDF-es egyetemi adjunktus, dr. Oszvald Ferenc Nándor.

Ikszek a kertvárosokban

Bánfalva, Brennbergbánya, Hermes, vagyis a 14-es választókerület öt jelölt közül választhat. Indul jelenlegi képviselőjük, a szocialista Varga Gyula, aki már nyugdíjas, végzettségét tekintve pedig technikus, az SZDSZ-es számítógép-műszerész, Bujdosó Antal, aki már volt a közgyűlés tagja, valamint a politikai palettán újnak számítók: Bőr Attila, a SVE–SZSE jelöltje, Szőke Péter Pálné élelmiszer-ipari mérnök az MDF-é, dr. Varga Mária agrármérnök pedig a Fidesz–KDNP jelöltje.

Az Ágfalvi úti lakótelep és a Kutyahegy környékén élők, a 15-ös körzet választópolgárai ugyancsak öt jelölt közül választhatnak egyéni képviselőt. Tehetik az ikszet Csizmazia József (SZDSZ) neve mellé, aki korábban a város főkönyvelője volt, választhatják a jelenlegi képviselőt, Csonka Tivadar vállalkozót, aki az MSZP jelöltje, Horváth Ernő pedagógust (SVE–SZSE), Pásztor Ferenc (MDF) egykori olimpiai válogatott labdarúgót vagy a mérnök Rádonyi Lászlót (Fidesz–KDNP), aki korábban önkormányzati főtanácsadóként is dolgozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt választókerület, hetvennégy jelölt

Összeállításunkból kiderül, kik állnak egymással „szemben”, azaz kik vetélkednek egymással a szavazatokért. Tovább olvasom