Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Hetvenezer palántát ültetnek ki

Május közepétől kezdődik meg Sopronban az egynyári növények kiültetése. Idénre hetvenezer palántát terveznek kihelyezni a közterületekre.

Nagy Zsolt, a Sopron Holding főkertésze szerint a családi házak, lakások erkélyeire, ablakaiba már kihelyezhetők az egynyári növények. Az elmúlt napok jó időjárása azonban csalóka lehet, ugyanis reggelente még előfordulhatnak talaj menti fagyok.

– A leander- és a citrusfélék még elviselik a mínusz egy-két Celsius-fokot, a selyemmályvát és a margarétát viszont megviseli a hideg – tájékoztatott a főkertész. – Ha az időjósok lehűlést jeleznek, érdemes éjszakára beszedni ezeket a virágokat. A város utcáin viszont nem kockáztatunk, a virágosítással megvárjuk a fagyosszenteket. Sopronban az elmúlt évhez képest több, mintegy hetvenezer palántát tervezünk kiültetni. Várhatóan május közepétől megszépülnek a körforgalmak, a közterületek, parkok és a Várkerület. A cél az, hogy minél sokszínűbb legyen a város, és egy kellemes kép fogadja az ide érkezőket, valamint a helybélieket egyaránt. A munkát meghatározott ütemterv szerint végezzük, már tavaly megterveztük, hogy az egyes fajták hová kerüljenek.

A főkertész hozzátette még, a parkok gondozása már megkezdődött, nyírják a füvet, ritkítják az évelő növények ágyásait. A cserepes növényeket a kihelyezésük után is gondozzák, öntözik, amennyiben szükséges, akkor elvégzik a növényvédelmet is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élményfürdő kérdőjelekkel

Elvi építési engedéllyel rendelkezik az a terv, amely szerint a Csik Ferenc uszoda–Lövér fürdőt élményfürdővé fejlesztenék. Dr. Kárpáti László, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatója szerint azonban az engedély törvénysértő módon került kiadásra. Tovább olvasom