Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Hetvenezer forinton múlik az otthonuk

Csonka Erika és 12 esztendős lánya egy lakótelepi garzonban élnek, szociális bérlakásban. Jövedelmük alig van, ez magyarázza, hogy elmaradtak a lakbérrel. Amikor már csak hetvenezer hiányzott ahhoz, hogy eltűnjön a tartozás, segített a Jóakarat Hídja Alapítvány.

Csonka Erika augusztus óta szinte az utolsó forintig postára adja járadékát, hogy törlessze adósságát a holding felé. Jereváni garzonlakásában tavaly már 400 ezer forint volt a hátraléka, a kilakoltatás fenyegette. Áprilisra már csak hetvenezer forintja hiányzik ahhoz, hogy legyűrje tartozását, hétről hétre, hónapról hónapra faragta le a számára hatalmas összeget. Különélő fia is segít a törlesztésben, így végül „csak" hetvenezer forint adóssága maradt.

Ha ezt is kifizeti, van esélye arra, hogy az önkormányzat újra szerződést köt velük a lakásra. Erika számára azonban ez is nagy összeg, ráadásul az idő is sürgette. Kétségbeesésében a legrosszabbtól tartott: elveszíti azt a keveset is, ami eddig megadatott... Végső kétségbeesésében a Kisalföldet hívta.

Csonka Erika és lánya, Melánia számára most az a legfontosabb, hogy az otthonukat ne veszítsék el. Fotó: Magasi
Csonka Erika és lánya, Melánia számára most az a legfontosabb, hogy az otthonukat ne veszítsék el. Fotó: Magasi

– Soha nem volt hozzám kegyes az élet, súlyos betegségeim miatt a lakásból kimozdulni sem tudok. Ez az egyetlen, amim van, itt tudok otthont adni a tizenkét éves lányomnak. Való igaz, hagytam, hogy összegyűljön a tartozás, tartoztam lakbérrel és a távhő díjával is, de nehéz mindent kifizetni az 54 ezer forintos havi járulékomból. Augusztus óta azonban inkább a gyógyszert sem váltom ki, nem eszem, csak ne költöztessenek ki minket. Hova is mennénk? – kesereg az asszony. Ül a negyedik emeleti apró kis lakásban, menni is csak járókerettel képes, és elképzelni sem tudja, mi lesz velük, ha mégis menniük kell...

Remélhetőleg nem kell. A Kisalföld, illetve a Lapcom Média Alapítvány úgy döntött, látva az asszony erőfeszítéseit, segíti abban, hogy kiegyenlítse a tartozást. Csonka Erika tiszta lappal kezdhet a Kisalföld olvasóinak köszönhetően.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várták a Verskommandót Sopronban - fotók

Nagy sikerrel teljesítette költészet napi küldetését a soproni Petőfi Színház Verskommandója. Tovább olvasom