Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Hetven forint a kékfrankos

A gazdák képviseletében megtette szőlőárajánlatát a Soproni borvidék hegyközségi tanácsa. A felvásárlók nem nyilatkoztak, mondván, a gazdákkal szeretnének megalkudni.
- A Soproni borvidéken 2800-an foglalkoznak szőlőtermesztéssel, közülük 370-en borászati üzemet is működtetnek. Éppen ezért a többség számára nem mindegy, milyen árat sikerül elérni a felvásárlóknál – mondta Taschner István, a borvidék hegyközségi tanácsának elnöke. – A tavalyi hat felvásárlóval szemben idén öten jöttek el az egyeztető megbeszélésre, köztük egy osztrák. A külföldi és az egyik soproni felvásárló az elmúlt évihez hasonló, ám a többiek kevesebb szőlőmennyiséget vennének át. A csökkenő keresletre és a szűkös tárolóhelyre hivatkoztak. A szőlősgazdák nevében mi ragaszkodtunk a szőlő értékét kifejező árhoz. A tavalyi 50–60 forintos árral szemben idén a kékfrankos kilójáért 70 forintot kérnének a termelők. E fajtából jó termés várható, a mustfok már most eléri a 15 fokot, s ha jó marad az időjárás, az október elsejével kezdődő szüretre akár 18–19 fokos is lehet.

Jó a minőség: „A javasolt felvásárlási árakat reálisnak tartom
Jó a minőség: „A javasolt felvásárlási árakat reálisnak tartom" – mondta Roll Péter soproni borász.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

Olvasóink írták

  • 1. TancsKaszabell 2009. szeptember 04. 08:24
    „Kedves olvasók !
    Minden bizonnyal olvassa ezt a cikket olyan is akinek ismeretei vannak arról,hogy a kért hetven forint /kg. ár hogyan viszonyul a ráfordításhoz és mekkora benne az elismert haszon.Félek,hogy ezek igen eltérőek lehetnek.Itt lenne az ideje annak hogy a termelők összefogjanak és közösen képviseljék érdekeiket.
    A felvásárlók is "egyeztetnek"...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkoss! – Megyei Őszi Tárlat

A művészek október 5-én adhatják be alkotásaikat a Megyei Őszi Tárlat pályázatára, a látogatók… Tovább olvasom