Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Hétszázmillió forintos fejlesztések - Víztoronyból kalandvárat építenek Fertődön, csillagvizsgálóval

Gyermekeknek kalandvár és szabadidőközpont létrehozása, kerékpárút-építés, iparterületi cégekhez vezető utak teljes felújítása, iskolafejlesztés is szerepel Fertőd idei tervei között.
– A korábbi két év pályázatírásról szólt, az idei pedig a megvalósításról, a beruházások elkezdéséről. A kormánytámogatásnak köszönhetően összességében több mint hétszázmillió forint jut Fertődön fejlesztésekre – fogalmazott Bognár Zoltán polgármester. Részletezte: a legnagyobb beruházásuk 225 millió forintos lesz. Az egykori szovjet laktanya területének rehabilitációjaként a víztoronyból a gyerekek számára ügyességi feladatokkal teli kalandvárat építenek, a víztorony melletti ingatlanból pedig foglalkoztató termeket.
Felújítják

172 millióból a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnak otthont adó épületet.

– A turisztikai attrakcióval nemcsak a helyi és környékbeli gyerekeknek szerzünk kellemes órákat, hanem azoknak a gyermekes szülőknek, nagyszülőknek is, akik az Esterházy-kastélyra kíváncsiak. A látványelemekben gazdag, kilátóként is funkcionáló leendő kalandvárban és gyermek-szabadidőközpontban pedagógusok foglalkoznak a lurkókkal, s így a felnőttek zavartalanul élvezhetik a kastély látnivalóit, programjait – emelte ki a projekt idegenforgalmi hozadékát a polgármester.
Bognár Zoltán polgármester elmondta, egy csillagvizsgálót is szeretnének létrehozni a majdani kalandvár tetején.

– A beruházás a víztoronnyal szemközti egykori katonai alakulótér rendezését is magában foglalja. Ott közösségi sportolásra, illetve szabadtéri rendezvények megtartására is alkalmas multifunkciós közteret építünk. A városüzemeltető kft. számára is kialakítunk korszerű tároló- és telephelyet.

Fertődön egy másik, 172 milliós pályázat eredményeként teljesen felújítják a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnak otthont adó épületet. Az „Esély-otthon" elnevezésű terv lakások kialakításával, közösségi programokkal számol, s a diplomás hiányszakmákban dolgozók letelepedését is célozza. Tavasszal kezdik el és kora ősszel fejezik be a központi általános iskola 150 millió forintos külső-belső felújítását. Néhány hónapon belül – 83 millió forintból – kerékpárút létesül Fertőd és Fertőendréd között, 75 millióból pedig az iparterület vállalkozásainak megközelíthetőségét javítják: teljeskörűen felújítják az oda vezető utakat. A süttöri és a tőzeggyármajori orvosi rendelőket is modernizálják 22 millió forintos pályázati forrásból. – Reménykedünk, hogy eredményesek lesznek közbeszerzéseink, kapunk majd mindegyik projektünkre kivitelező céget – tette hozzá optimistán Bognár Zoltán polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécs igazi kávékalandra hív

Bécs igazi kávékalandra hív
335 éve a bécsiek igazi kultúrát teremtettek: a bécsi kávé és kávéházak élménye azóta különleges… Tovább olvasom