Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Hétmillió forintos átverés?

˝Ha nem küldi vissza az űrlapot (azaz nem fizet be 4 ezer forintot, a szerk.), a 7 millió forint véglegesen máshoz kerül˝ – olvasható egy átverésszagú levélben.

Feltehetően ismét egy megdöbbentő csalási kísérlet (szem)tanúi lehetünk: egy érdekes nevű vállalkozás több millió forint ˝kézpénzt˝, továbbá értékes elektronikai cikkeket, ékszereket ígér. Cserébe nem kell mást tenni, mint ˝töltse ki a nyomtatványt a másik oldalon és küldje el nekünk a 4 ezer forinttal együtt (ami magában foglalja a feldolgozást, a szállítást, biztosítást)˝.

Azért, hogy a négyezer forint mielőbb beérkezzék hozzájuk, egy kicsit rá is erősítenek a levélben: ˝Szeretnénk kiküldeni Önnek a csomagot, korábban, mint 30/4/2010, ezért kérjük, hogy küldje vissza minél hamarabb az űrlapot. Utóirat: Ha nem küldi vissza az űrlapot, a 7 millió forint véglegesen máshoz kerül.˝ Az űrlap végén pedig: ˝A fizetés módja: Csatolom a 4 ezer forintot készpénzben.˝ Biztos, ami biztos, a levél mellé küldenek a címzettnek egy megcímzett – máltai postafiókra kitöltött – válaszborítékot is.

A ˝dörzsöltek˝ ügyeltek arra, hogy apró betűs részt is nyomtassanak az űrlap aljára. Tudják, úgy sokkal ˝életszagúbb˝ a dolog. De ezzel együtt – ha valaki előtt eddig még nem – ott menthetetlenül lelepleződik a turpisság. ˝Ha bármilyen kérdése van, kérjük írjon az alábbi címre: ... ... Malta, Olaszország.˝ No mármost, Málta külön ország, semmi köze nincsen Olaszországhoz. Úgy tűnik, hogy akik a négyezer forintos bizniszt kitervelték, nemigen látogatták az iskolában a földrajz- és történelemórákat. Magukból kiindulva csak abban bízhatnak, hogy talán mások se nagyon.

Olvasóink írták

 • 5. MotorosPista 2010. március 18. 20:25
  „Én el küldtem a 4000ft-ot, remélem jó helyre kerül.”
 • 4. littlesue05 2010. március 18. 16:25
  „ennek a homárról lopott, régi "cikknek" mi köze Sopronhoz?

  ez itt a blikk??”
 • 3. soproni 2010. március 18. 14:07
  „Sokan próbálkoznak különböző trükkökkel,aki bedől nekik az megérdemli,hogy lehúzzák.Nálam az ilyen jellegű irományok a szemétben landolnak.”
 • 2. 1soproni 2010. március 18. 10:19
  „A postának ki adott megbízást a kézbesítésre?”
 • 1. aurin 2010. március 18. 10:16
  „hát aki ilyeneket bevesz, az megérdemli!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Friss program, tavalyi plakáttal

Sopron - Csütörtökön este 7-kor kezdődik a 2010-es Liszt Fesztivál, de a Tourinform-iroda… Tovább olvasom