Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Hétfőtől lezárják a soproni Kőszegi úti átjárót

A járművek nem használhatják az átjárót, s a Kisalföld Volán érintett helyi és helyközi autóbuszai terelő útvonalon közlekednek majd szeptember végéig.

Március 19-től szeptember végéig lezárják a Kőszegi úti átjárót az autósok elől, csak a gyalogosok közlekedhetnek erre fél éven át. Az építkezéssel, forgalom korlátozással kapcsolatban kedden tartottak sajtótájékoztatót. Pál László, a GYSEV Zrt. stratégiai műszaki fejlesztési vezetője elmondta, a beruházás a tervek szerint halad, a további munkálatok már csak a közúti forgalom teljes lezárásával végezhetőek el. A Kőszegi útnak a Hőközpont utca és a Felsőbüki Nagy Pál utca közötti szakaszán zajló építkezésen most következik a cölöptámfal- és útépítési munka.

Folytatódik a Kőszegi úti aluljáró építése. Fotó: Magasi.


Bozóki László, az építkezést végző konzorcium vezetője hangúlyozta, hogy a lezárás március 19-én, hétfő kora reggeltől lép életbe. Az autósok számára az ideiglenes korlátozás idejére alternatív útvonalként a Győri út–Csengery utca–Batsányi utca–József Attila utca–Lövér körút–Egeredi út–Harkai út, illetve a Csatkai utca–Frankenburg utcai aluljáró–Béke út–József Attila utca–Lövér körút–Egeredi út–Harkai út útvonalakat javasolják.

A kivitelezők a Kisalföld Volán Zrt. érintett menetrend szerinti helyi és helyközi autóbuszait sem tudják átengedni a kereszteződésen. A járatok módosításáról Tóth-Bális Judit üzletág-igazgató adott tájékoztatást, s arra kérte az utazóközönséget, hogy figyeljenek az értesítésekre.

A Sopron–Harka irányban közlekedő busz, illetve a 32-es számú, autóbusz-állomás – Gida patak utcai lakópark közötti járat az Erzsébet utca után a Csengery u. – Batsányi utca – Béke utca – Felsőbüki Nagy Pál utca útirányon át közlekedik mindkét irányban. Kimarad a Csengery u., Nyomda és a Hőközpont utca megállóhely, helyette a járatok a Csengery u., Elzett – udvar, valamint a Felsőbüki Nagy Pál utca 70. megállóhelyen állnak meg.

A 11 M Thököly tér – Jereván lakótelep útvonalon haladó járat a Fraknói utca, Szent István templom megállóhely után a Csengery utca – Mátyás király utca - Várkerület – Jereván lakótelep útirányon át közlekedik. Kimarad a Hőközpont utca, Felsőbüki Nagy Pál u., 70., 36., József Attila lakótelep, Béke út, Csengery u., Elzett –udvar, Gysev pu. megállóhely. Helyette a járat a Csengery u. 89. és Csengery u., Nyomda megállóhelyen áll meg. A Kőszegi út, József Attila lakótelep kiszolgálására a 11M járat idejében, 7 óra 20 perckor, a Kőszegi útról 12 jelzéssel mentesítő járat indul.

Fodor Tamás polgármester elmondta, a város kezdeményezésére induló beruházás egy fontos szakaszába érkezett. – Fél év múlva kap a város egy olyan aluljárót, amivel megszűnnek az errefelé jellemző áldatlan állapotok. Addig is a lakosság türelmét kérjük. A lezárás nemcsak a járművezetőket érinti, hanem azon utcák lakóit is, amelyeknek a korlátozás miatt megnő a forgalmuk. Így például a Csengery utcán, illetve a Batsányi utca térségében fennakadásokra lehet számítani, az arra közlekedől legyenek előzékenyek egymással. A gyalogosok és kerékpárosok az útzár teljes ideje alatt használhatják az átjártót - hallhattuk Fodor Tamást a sajtótájékoztató végén.

Olvasóink írták

 • 12. poháralátét 2012. március 20. 14:32
  „8. nattomi:
  a biciklis olyan típusú élőlény ami akármelyik pillanatban át tud alakulni gyalogossá
  ..ebben a jó időben valószínű én is ezt fogom tenni”
 • 11. Tonxy 2012. március 17. 11:53
  „9: A Volt miért lenne gond? Aki kocsival jön elmegy Harka felé, majd a rendezők időben megírják mindenfelé, aki meg gyalog az ezután is mehet a kőszegi felé.”
 • 10. Mankapunka 2012. március 14. 23:04
  „Mi készült el időre itthon manapság falco???”
 • 9. falcobiarmicus 2012. március 14. 19:20
  „A 11M járatot azért hozták létre hogy a nagyon népesedő Lehár lakóparkból,Kuruc dombról,Apáca kertből a gyerekek eljussanak a Hunyadi Iskolába és ne legyen leterhelve a 11-es reggeli "iskolai" járata.
  Nagyszerüen kiiktatták ezt...az induló 12-es járattal ők nincsenek kisegítve !!!!
  Marad megint az átszállásos/csatlakozást éppen elérő rohanós verzió, még jó hogy már csak 3 hónap van vissza a tanítási évből .... remélni lehet hogy szept végéig befejezik és nem lesz csúszás!!! A 20. jubileumi VOLT-ról nem is beszélve. A Csengery kész káosz lesz!”
 • 8. nattomi 2012. március 14. 13:00
  „Cikk első mondat: "A járművek nem használhatják az átjárót."
  Cikk utolsó mondat: A [...] kerékpárosok az útzár teljes ideje alatt használhatják az átjárót..."
  KRESZ: "Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű JÁRMŰ, amelyet emberi erő hajt, és..."
  Szóval a cikk első mondata szerint a kerékpárosok nem használhatják majd az átjárót, az utolsó mondata szerint viszont igen.”
 • 7. meksz 2012. március 14. 08:31
  „Lobbo71
  Te is gyalog jársz a munkahelyedre?”
 • 6. zoltee 2012. március 13. 22:18
  „Nincs ezzel baj, mert pont az áldatlan állapotot szüntetik meg, ami ott ki szokott alakulni.

  A Kisalföld Volánra azért kíváncsi vagyok: egy cég, amely normális körülmények közt is kis túlzással képtelen a menetrendszerinti, normális szolgáltatásra, hogy fog majd megbirkózni ezzel a feladattal.”
 • 5. józanparaszt 2012. március 13. 21:22
  „ha csak akkor mennénk kocsival, amikor csak az az egyetlen megoldás, nem lennének dugók, nemigaz??”
 • 4. IkvaHírLACEE 2012. március 13. 20:05
  „#2 Sőt, akár a közösségi közlekedést is igénybe lehet venni”
 • 3. nága 2012. március 13. 19:56
  „"Lobbo71"-nek igaza van, azzal a kiegészítéssel, hogy sok iskolás és sok felnőtt is!”
 • 2. Lobbo71 2012. március 13. 19:31
  „Pár iskolás megtanulhatna gyalogolni meg biciklizni és akkor nem lennének reggelente dugók.”
 • 1. Tonxy 2012. március 13. 17:23
  „Csengeryn Batsányi úton eddig is fennakadások voltak hétfő reggel 7-től péntek délután 6ig. Most legalább még nagyobb dugók lesznek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15-e Ausztriában

A kismartoni Esterházy-kastély és Fraknó vára már március 15-én és az azt követő négy napon, a… Tovább olvasom