Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Hétfőtől fizetős lesz a mélygarázs

Hétfőtől ismét fizetős lesz a parkolás a soproni Hátulsó utcai bérlakások alatt kialakított mélygarázsban.
Jelenleg majdnem telt házzal üzemel a soproni Hátulsó utcai mélygarázs. Igaz, ez elmúlt hónapokban ingyenesen használhatták az autósok. Ez a lehetőség szűnik meg hétfőtől, ekkortól ugyanis fizetős lesz. A bérletek árusítása pedig szintén ezen a napon (január 16.) kezdődik meg.
– Február végéig mérjük fel, mekkora lesz a kihasználtsága a mélygarázsnak. Ezt követően határozzuk meg a végleges használati díjat – mondta el érdeklődésünkre Kelemen Imre, a Soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója. – A terveink szerint a havibérlet 16 ezer, az éves pedig 90 ezer forintba kerül.

– A napijegyért óránként 180 forintot kell majd fizetni, úgy hogy hat órai parkolás után a díj óránként csökken – folytatta Kelemen Imre. – Így egy egész napos parkolás ára 3000 forint lesz. Este hat és reggel nyolc óra között vezetjük be az éjszakai parkolási rendet. Ez esetben a használati díj a nappali fele.

Kelemen Imre megjegyezte, a mélygarázst külön kell választani a felszíni parkolástól. A bérlakásban élők tehát nem kapnak kedvezményt. Az utcában élők levelet juttattak el a polgármesterhez, amelyben kérik, változtassák meg a mostani közlekedési rendet, vegyék le a megállni tilos táblát, mert különben nem tudnak az otthonukhoz közel parkolni.
– Ezzel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy az utca teljes felújítása várhatóan a nyárig befejeződik, ezt követően születik döntés arról, hogy az utcát bevonjuk vagy sem a fizetős parkolási zónákba – zárta az igazgató.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alagutat fúrnak a Várkerület alá?

Új technikai megoldást kellett kidolgozni, hogy a kivitelező elvégezhesse Sopronban a Várkerületen a… Tovább olvasom