Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Hetente kopogtat a díjbeszedő, csökken a távhő hátralék

A Sopron Holding Zrt. 2011. április 1-től bevezette a hátralékosok felé a heti díjbeszedő rendszert. A tapasztalatok azt mutatják, sikerrel.

A társaság május 3-án jelentős, 242 millió forint távhő hátralékot tartott nyilván, az összeg az elmúlt hétre 62 millió forinttal csökkent.

A cég munkatársai, megbízottjai hetente felkeresték a hátralékkal rendelkező ügyfeleket, hogy lejárt tartozásuk 2,5 %-át beszedjék. A nyári hónapok alacsony fűtésszámlái lehetővé tették, hogy az aktuális havi számlák rendezése mellett, a hátralékosok csökkentsék a tartozásukat.

Egyes fogyasztóknál nem ritka a több száz ezer forintos hátralék, de egy-két kirívó esetben a milliós határt is átlépi.
A holding tapasztalatai szerint jó és megbízható kapcsolatot alakítottak ki az ügyféllátogató kollégák és a hátralékosok, így a heti rendszerességű kapcsolattartás bizonyult a leghatékonyabbnak. Mint megtudtuk, 600  fogyasztónál használták ezt az eljárást, melynek köszönhetően a lejárt kintlévőség összege 180 millió forintra csökkent július 19-ére.

Azon ügyfeleknél, akik továbbra sem mutattak fizetési hajlandóságot, ugyanakkor nem részesíthetőek adósságkezelésben sem, a távhő és a melegvíz ellátást felfüggesztették. A 600 kiértesített hátralékkal rendelkező fogyasztó közül 19 lakásban kellett a szolgáltatás-korlátozását bevezetni. Egyes fogyasztóknál nem ritka a több száz ezer forintos hátralék, de egy-két kirívó esetben a milliós határt is átlépi.

A sikeres ügyféllátogatói felkeresést folytatja a cég, hiszen a távhő kintlévőségek összege még mindig nagyon magas, de a pozitív tapasztalok és a fogyasztók együttműködése bizakodásra ad okot az idei fűtési szezon kezdetére.

Olvasóink írták

 • 3. Csopi 2011. július 26. 21:28
  „lépjél fel barátom keményebben...főleg ha vki minimálra van bejelentve aztán kap 60.000ft-ot....még rúgjanak bele kettőt,ez kell nekünk ezek vagyunk mi MAGYAROK!!!!!!gratulálok!!!!!!!”
 • 2. pénzszóró 2011. július 26. 16:54
  „"evellynke"!Én meg erre azt tudom válaszolni,hogy én fizetek emberségesen mindig,akkor ha emberséges,ha nem ::::
  ::akár hogy is be kell szedni egy fillérig mind.
  Én keményebben lépnék fel!”
 • 1. evelynke 2011. július 25. 08:45
  „Végre egy olyan hír, hogy emberségesen próbálnak meg valamit elintézni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus buli az Úttörőtáborban - galéria

Az elektronikus zene legnépszerűbb hazai előadóitól volt hangos a brennbergi Úttörőtábor, melyen… Tovább olvasom