Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Hét kutya túl sok egy lakásban Sopronban

Pénzbírság és akár az állattartástól való eltiltás is vár arra a soproni fiatalemberre, aki hét kutyát tartott ötven négyzetméteres Jereván-lakótelepi lakásában.
Egy soproni fiatalember hét kutyával osztozik ötven négyzetméteres Jereván-lakótelepi otthonán. A szomszédok és a lépcsőházban élők a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesületéhez fordultak segítségért, hogy elérjék, az illető csökkentse az állatok számát – számolt be az ügyről a Kisalföld. Az egyesület hatósági bejelentést tett.

Az ügyben a polgármesteri hivatal igazgatási osztálya folytatta le a hatósági eljárást. A napokban megszületett a határozat, melyben felszólítják a férfit, hogy a döntést követő harminc napon belül gondoskodjon az általa tartott ebek egyedi jelöléséről, továbbá csökkentse a kutyák létszámát maximum háromra, gondoskodva arról, hogy ez a szám a későbbiekben se emelkedjen. Az engedélyezett egyedszám feletti állatok megfelelő elhelyezése szintén a gazda feladata lesz – tudatta a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete. Az egyesület elnöke, Szakonyi Imre azt is elmondta, lakossági közreműködéssel, a lépcsőházban élők beszámolói alapján fogják nyomon követni, hogy a férfi eleget tesz-e a határozatban foglaltaknak. Hozzátette, amennyiben nem tartja be az előírásokat, akár az állattartást is megtilthatják számára. Ebben az esetben az állatok megfelelő helyre történő szállításának és a várható tartásának a költségeit is meg kellene előlegeznie.
Illusztráció

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsőként egy aggregátor kerül a nélkülöző férfi fertődi otthonába

Elsőként egy aggregátor kerül a nélkülöző férfi fertődi otthonába
Fertőd közismert személyisége, dr. Porpáczy Aladárné hívta fel a Jóakarat Hídja Alapítvány figyelmét… Tovább olvasom