Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Helyreállt a közvilágítás a soproni Mező utcában

Hónapok óta nem működött a közvilágítás a Mező utcában. Az E.ON javította a hibát, s tervük, hogy a vezetéket földkábeles-kandeláberesre cseréljék.

A Mező utcában a közvilágítási hálózat  50-60 éves épületek falába bevésett vezetékeken keresztül van kivitelezve, szerelve.

Valószínűleg az egyik épület homlokzati felújítása során a vezeték a falban megsérült és ezzel megbénította az egész utca közvilágítását. A meghibásodott vezeték ún. ˝átrepülőzését˝ kollégáink sajnos hónapokig nem tudták elvégezni: homlokzat felújítás miatt fel volt állványozva az utca közepén az egyik ingatlan, így addig, amíg ez az állapot fenn állt, annak balesetveszélyes volta miatt nem tudtuk megoldani a problémát.

Az állványzat lebontása után a hibát provizórikus jelleggel elhárítottuk, a közvilágítás helyreállt. A hasonló problémák elkerülése érdekében az elkövetkező évben az utcában elvégezzük a vezeték földkábeles-kandeláberesre történő cseréjét - tájékoztatta portálunkat Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvívője.

Előzmények:

Öt hónapja sötétségben a soproni Mező utca

- Öt hónapja nincs közvilágítás az utcában, s a téli időszámítás óta ez egyre nagyobb bosszúsággal jár - kezdte portálunknak egy Mező utcai lakos.

Mint mondta, lakóházuk közös képviselője is többször jelentette a hibát az E.ON-nál, mégsem történt meg a javítás.

Fotóillusztráció - A Mező utcában hónapok óta csak a Hold világít.
Fotóillusztráció - A Mező utcában hónapok óta csak a Hold világít.

- Nem biztonságos az utca, hallottam már azt is, hogy valakit megtámadtak a sötétben. Vannak, akik az utcában randalíroznak, kukákat borítanak fel. Délután öt órakor már sötét van, két kisgyermekemet pedig ekkor viszem haza. Nagyon felháborít, hogy az illetékesek egyáltalán nem intézkedtek - fogalmazott az ottlakó.

Olvasóink írták

 • 8. 1soproni 2011. november 10. 20:07
  „Az Erzsébet kertben megjavították azt a kevés világítást, ami van.
  Köszönet érte.”
 • 7. Okkonka 2011. november 10. 11:35
  „Ahol egy műemlékünk is van és szemétdobból gyönyörű lakóparkot épitett sok szorgalmas ember ott, hogy is tegyem fel a kérdést, mint tómalmi lakos .... miért nincs közvilágitás? Miért nem gondol egyetlen városvezetőnk sem arra hogyan is becsülhetné meg ezeknek az embereknek a munkáját? Pedig szépitettek városunkon és nem csak területileg nőtt Sopron a Pihenőkereszti lakóparkkal!”
 • 6. tom3.14 2011. november 09. 21:06
  „Igen mondjuk ez érdekes, hogy pl. Nagycenken látom az utat és a járdát is. Lehet hogy ott vannak jó égők????”
 • 5. qqriq39 2011. november 09. 20:31
  „Ezügyben most nem az e-on a hunyó, - csak a végrehajtója az önkormányzat városgazdálkodásának.Néhány héttel ezelött kicserélték az égőket(pl. az egész Jerevánon) olyan teljesítményüekre,amelyek annak a célnak megfelelnek,hogy azt lehessen mondani,van közvilágítás,annak azonban nem,hogy a világítás a közbiztonságot szolgálja,egyáltalán,hogy látni lehessen az utcán.Hogy ez képzelgés? A fényerő mérhető.Ki kell menni,és megmérni,majd összevetni az erre vonatkozó előírásokkal. -Egyébként az egész városban ez a helyzet.A Mező utcaiak pechesek,nekik 0 teljesítményű égők jutottak.”
 • 4. tom3.14 2011. november 09. 19:09
  „Az egész hálózat nagy szar, állandó áramszünet és feszültségingadozás. Az elektromos gépek sorra mennek tönkre. Ők meg természetesen nem tesznek semmit, csak elhárítják magukról a felelősséget. Szóval örüljünk, hogy kapunk valamit, nem csak adunk!!!”
 • 3. Karcsika 2011. november 09. 15:09
  „Persze, hogy nincs pénz a közvilágításra, hisz kellett a 40 milcsis forgóajtóra a PH-ban.
  De majd a buszmegálló járda fűtésére is kell félretenni, hisz az csak áramot fogyaszt.
  Vagy ezért vettek el súlyos milliókat egy hónapja az iskoláktól?”
 • 2. 1soproni 2011. november 09. 12:13
  „Az Erzsébet kertbe sem ártana valami világítás. Az Ady Endre út felőli oldalra nagyjából bevilágítanak a lámpák, de másik oldala teljesen sötét. A kert közepén van egy lámpa, ami fél percet világít, hármat nem, majd kezdi előröl. Ezen kívül még 1 darab lámpa van a presszónál és kész. Ennyi az Erzsébet Kert közvilágítása.”
 • 1. bojtár 2011. november 09. 12:03
  „Az EON az ország a lerosszabb komunikációs és hibaelhárító cége katasztrófa ami náluk van,de hát mit lehet tenni már ezt is eladtuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kritika az új soproni buszos utas tájékoztatásról

Egy soproni blogger alaposan körbejárta a soproni buszos utas tájékoztatást. S meg is írta… Tovább olvasom