Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Helyiekről szóljon a regionális híradó

Sopron - A jövőben még több, az országos hírek helyi vonatkozását bemutató háttéranyagot készít a Magyar Televízió soproni regionális stúdiója. Emellett az országos híradóba is bedolgoznak.
A Magyar Televízió soproni regionális stúdiójának adáskörzete két régiót tesz ki, jelen vannak Siófokon, de Kaposvár és Tatabánya is hozzájuk tartozik. Ez pedig nem kis kihívást jelent a regionális híradó készítőinek, hiszen a távolságok miatt nem lehet jelen minden rendezvényen. Miután a regionális stúdiók a hírszerkesztőség felügyelete alá kerültek, munkájuk is bővült.

– Az elmúlt fél évben a tíz híranyagból hatot-hetet saját gyártásban állítottunk elő, és csupán a többit vásároltuk meg külső szerkesztőségektől – mondta el Gyukity István, a stúdió vezetője. – Kialakult egy műsorkoncepció, ennek pedig úgy tudunk a legjobban megfelelni, ha saját gyártásban készülnek a műsorok. Emellett az új kihívásoknak is meg kell felelnünk. A jövőben arra törekszünk, hogy még több, az országos hírek helyi vonatkozását is bemutató háttéranyagot készítsünk. Úgy véljük, a gyors és alaposan feldolgozott hírekkel lehet megtartani a nézőt.

A helyi stúdió alkalmas arra, hogy a televízió élő műsoraiba is bekapcsolódjanak. Legutóbb a Szólás szabadsága című műsorban, amikor az egészségügy volt a téma, dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke Sopronból szólt hozzá az adáshoz. Nyáron naponta öt percben ismét jelentkezik a Balatoni nyár című műsor. Ez a soproni kollégáknak is nagy lehetőség az országos bemutatkozásra.

Gyukity István főszerkesztő: Új kihívásoknak kell megfelelnünk. Fotó: P. H. L.
Gyukity István főszerkesztő: Új kihívásoknak kell megfelelnünk. Fotó: P. H. L.

Még tárgyalnak

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Televízió június 4-i határidővel felbontotta a regionális stúdióval megkötött szerződést. Boronkay Gusztáv, az üzemeltető PannonSopron Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, jelenleg is tárgyalnak arról, hogy ezen határidő után is Sopronban készüljenek a műsorok.

Olvasóink írták

 • 5. Tendentia 2008. május 23. 08:33
  „Hallgassák meg már végre az elveszett perekről, a mély garázsról,
  a városvezetés egy helyben topogásáról, az eredménytelen termálvíz furásáról és a csládok közti széthúzásról a tösgyököres soproni polgárok, soproni családok, és korábbi városvezetők véleményé. Hadd mondják el szemtől-szembe az ezzel kapcsolatos álláspontjukat, ellentmondásos véleményüket.”
 • 4. elemista 2008. május 23. 05:15
  „Minél kevesebb Gyurcsány-Orbán-Fodor-Molnár-Simon, annál jobb lesz a műsor.”
 • 3. Jövő 2008. május 22. 20:39
  „A közösségek nagyságától függően változhat az érdeklődés, bár sok az olyan vonatkozású ígány is, amit xxyy felsorolt. Helyes, ha ezekkel is foglalkoznak, hiszen ezek éríntenek bennünket legmélyebben.
  Egyet viszont én is szeretnék kérni; a politikát hagyják ki mind ebből, a viták ne a szokásos politikai "sárdobálások" legyenek.
  Hadd kérjem, mint a csaádban a családfő: Ne veszekedjetek gyerekek !”
 • 2. xxyy 2008. május 21. 22:27
  „Ha a nyugat-europai regionalis tv-t vesszuk, ott a kovetkezo temakkal foglalkoznak:
  HELYI
  - kozelet (politika mentes)
  - programok / szorakozas / kultura
  - gazdasag / fejlesztesek
  - turisztika
  - bunozes
  - idojaras
  - sport”
 • 1. tompi 2008. május 21. 18:13
  „Hát igen jó lenne ha a helyiekről szólna meg az is jó lenne ha a sporthíreknél nem csak a foci vagy a kosár kerűlne szóba hiszen ennél sokkal több sportágban sokkal több
  helyi jeleskedik minden korosztályban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legmodernebb Siemens-mozdonyt tesztelték

Sopron - A GYSEV-nél teljesítette 5000 km-es tesztüzemét a Siemens egyik korszerű villamos mozdonya,… Tovább olvasom