Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Helyi vállalkozókat támogatnak Fertődön

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén november 22-től újból indítja az önkormányzat a helyi vállalkozásokat támogató kezdeményezését, a Vásároljon Fertődön! akciót.

Újfajta kezdeményezést indítottak tavaly Fertődön: a karácsonyt megelőző időszakban nyereményjátékkal egybekötött akcióval ösztönözték a helyieket és a környékbeli falvak lakóit arra, hogy amit csak lehet, az ünnepekre a fertődi üzletekben szerezzenek be.

– Az önkormányzat kérésére indítottam el a kezdeményezést tavaly mint képviselő. Mindnyájunk örömére nagy siker volt az ötlet megvalósítása – emlékezett a kezdetekre Horváth Zoltán. – Minden háromezer forint feletti vásárlás esetén – háromezer forintonként – egy-egy bélyegzés került a „pecsétgyűjtó lapra".

Közel kilencezer „pecsétgyűjtő" telt meg, öt-öt bélyegzéssel, s ez nagyjából negyvenötezer vásárlásnak felelt meg. A fertődi üzletek mellett helyi kisvállalkozások, autószerelők és néhány szolgáltató is részt vett az akcióban. Hogy vonzóbbá tegyük a helyi vásárlásokat, több mint kétszáz nyereménytárgyat sorsoltunk ki a záróünnepségen, összességében egymillió forintos nagyságrendben. A felajánlások között százezer forintos – és más, nagyobb összegű – vásárlási utalványok éppúgy szerepeltek, mint nagy képernyős plazmatévé vagy számítógép.

Az iskola tornatermében rendezett sorsoláson ezer ember vett részt. A kezdeményezés karitatív elemeként pedig százezer forint értékben nyolc rászoruló családnak tettük szebbé a karácsonyt.

Az elképzelés megvalósítása tehát elérte célját: ennek révén élénkült a fertődi üzleti élet, s a lakosság számára is előnyös volt.

– A kedvező tapasztalatok arra indítják az önkormányzatot, hogy az idén is megszervezze az akciót – jelentette ki Kocsis Ferenc, Fertőd polgármestere. – Az egyeztetések már elkezdődtek, s terveink szerint november 22-től ismét útjára indítjuk a kezdeményezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT Fesztivál: lezárult az ombudsmani vizsgálat

Szabó Máté megállapította: a jogbiztonság, a kiszámíthatóság szempontjából is problémás volt, hogy a felügyelőség előbb elutasította, majd egy napra rá mégis engedélyezte a VOLT fesztivál megrendezését. Tovább olvasom