Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Helyi vállalkozók a soproni újszülöttekért

A készülékek jelentőségét jelzi, hogy az elmúlt évben Sopronban minden tizenharmadik baba a 37. terhességi hét előtt jött világra.
Helyi vállalkozások adományaiból, mintegy kilencmillió forintból vásárolta a Soproni Gyógyközpont azt a három inkubátort, ami keddtől a koraszülöttek biztonságos ellátását szolgálja. Kettőnek máris van lakója...

A modern inkubátorok helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően óvják tegnaptól a koraszülötteket. Fotó: Magasi
A modern inkubátorok helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően óvják keddtől a koraszülötteket. Fotó: Magasi


A soproni kórház koraszülöttrészlegén a 34. terhességi hét után született koraszülött babákat látják el, de az inkubátorokra nemcsak az idő előtt érkezett újszülöttek esetében van szükség, hanem a sárgasággal, fertőzéssel, légzészavarral küzdő csöppségek gyógyítása során is.

1995 óta van Sopronban koraszülött-ellátás, akkor hat inkubátor került a kórházba, egy részüket a kórház folyamatosan pótolta, de szükség volt a további fejlesztésre. Ennek érdekében hirdette meg programját a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány, s ennek köszönhetően vállalta tizenöt helyi vállalkozás a támogatást.

Dr. Molnár Ágnes, az intézmény igazgatója támogatói oklevéllel köszönte meg a mecenatúrát.

A készülékek jelentőségét jelzi, hogy az elmúlt évben Sopronban minden tizenharmadik baba a 37. terhességi hét előtt jött világra. Hatvanhat koraszülöttet, ezen belül 34 alacsony súllyal született babát látott el a kórház.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézheti, merre járnak a GYSEV vonatai

Tovább fejleszti utastájékoztató rendszerét a GYSEV. Tovább olvasom