Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Helyi politikusok vagyonleltára

A Kisalföld közreadja választott politikusaink vagyonleltárát. (II. rész)

Állandó kérdéssort készítettünk a formális és semmitmondó vagyonnyilatkozatok helyett. Ezekre kértünk válaszokat a megye legnagyobb váro-
sainak elöljáróitól. Terveink szerint két és öt év múlva is szembesítjük őket ugyanezekkel a kérdésekkel. Célunk a politika és a politikusok iránti – eléggé elrongyolódott – közbizalom erősítése. (II. rész)

Sopronban volt, aki együttműködött, volt, aki nem. Az ellenzéki pártok képviselői készséggel válaszoltak a Kisalföld kérdéseire, a Fidesz–KDNP-frakcióból csupán ketten. A baloldali képviselőkről már olvashattak, összeállításunkat folytatva a Jobbik két képviselőjét szólítottuk meg, akik egyetértve szándékainkkal, szintén nyilatkoztak.

Dr. Bendes Zoltán (Jobbik) az egyik legfiatalabb képviselő a testületben és első ciklusát kezdte meg helyi politikusként. Saját ingatlana nincs, szüleivel él egy lakótelepi lakásban. Idén vásárolta meg 2003-as évjáratú Ford Mondeóját, tartozása nincs. Képviselői munkájáért 145 ezer forintot kap, „civilben" pedig aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosjelölt a Soproni Gyógyközpontban bruttó 259.162 forintos fizetésért.

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ez nettóban csupán 160 ezer... Korrupcióval nem találkozott, nyaralni pedig a Balatonra, illetve a horvát tengerpartra utazott. Hobbija a kerékpározás és rendszeresen jár konditerembe. – Ezek nem költséges hobbik, talán ha havi tízezret költök erre – árulta el.

Gőbl Gábor (Jobbik) építkezett. Van egy 1363 négyzetméteres telke, aminek felét 1999-ben vette, a másik feléhez pedig 2013-ban csere útján jutott. Ezen építette fel idén 238 négyzetméteres családi házát. Van egy társasházi 144 négyzetméteres lakása is 2000 óta. 2006-ban vette a 2005-ös Volvóját. Készpénze 800 ezer forint, pénzkövetelése 4 millió, értékes vagyontárgyai a Warwick és Fernandes basszusgitárok, egy Ampeg erősítő és hangfal.

Magánszeméllyel szembeni tartozása 1,5 millió forint. Tulajdonosa és ügyvezetője a G-Promotion Kft.-nek, ami sportmarketinggel és rendezvényszervezéssel foglalkozik, de ezt a tevékenységét szünetelteti. A Jobbik szervezési igazgatójaként az Országgyűlés hivatalától havi 295 ezer forintot kap. Előadó-művészeti tevékenységből alkalmanként 80 ezer forint eseti jövedelme van.

Képviselői tiszteletdíja 175 ezer forint, azért több, mint az eddig szerepelt városatyáké, mert ő három bizottságnak is tagja. – Pályázaton soha nem nyertem, és jó ideje nyaralni sem voltunk, hiszen építkeztünk. Engem még nem környékeztek meg korrumpálni próbálók, de biztos vagyok benne, hogy a politikai korrupció létezik – osztotta meg gondolatait velünk a képviselő, akinek nagykorú gyermeke nincs. Hobbija viszont annál több.

Kedveli a hadtörténetet, rengeteg könyve van, rendszeresen járja a természetet és szereti a focit. (Folytatjuk)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni orvosnő segített a repülőn rosszul lett indiai asszonyon

Dr. Pongrácz Anna soproni háziorvos esküjéhez híven cselekedett, amikor repülőútján elsősegélyben… Tovább olvasom