Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Helyi pártelnöki véleméynek a demonstrációról

Sopronban a helyi pártelnököket arra kértük, fejtsék ki véleményüket a demonstrációkról és a várható fejleményekről.

Az országos tüntetéshullám részeként Sopronban is az utcára vonultak az emberek. A helyi pártelnököket arra kértük, fejtsék ki véleményüket a demonstrációkról és a várható fejleményekről. „Vonják meg a bizalmat Gyurcsánytól!" – A Fidesz mindent elkövet annak érdekében, hogy alkotmányos eszközökkel vonják meg a bizalmat Gyurcsány Ferenctől és kormányától – jelentette ki Abdai Géza, a párt soproni elnöke.

– Sajnos, nagy a veszélye annak, hogy a becsapott emberek spontán indulatai kezelhetetlenné válnak, ezért arra kérünk mindenkit – Sopronban is –, hogy tekintélyét is latba vetve – ha szükséges – segítsen féken tartani az indulatokat. Ne adjunk esélyt a kormányoldal esetleges provokációjának a városban sem! A Fidesz abban érdekelt, hogy az emberek október elsején, az önkormányzati választásokon szavazataikkal mondjanak ítéletet Gyurcsány Ferencről és kormányáról.


„A szónokok a soproni Fidesz tagjai" – Nem vitatom a polgárok véleménynyilvánításának jogát, mégis mély megütközéssel fogadtam azt a tényt, hogy Sopronban is az utcára hívtak demonstráló embereket – kommentálta a történteket Kránitz László, az MSZP helyi elnöke. – Ez nem méltó és nem követi a soproni polgári hagyományokat. Remélem, a szónokok, akik a soproni Fidesz tagjai, tudják azt, hogy könnyű kivinni az utcára az embereket, de nehéz hazavinni őket. Kérem és felszólítom a soproni Fidesz, valamint a KDNP országgyűlési képviselőjét, garantálják, hogy a demonstrációk alatt Sopronban nem lesz rendbontás, rendzavarás, garantálják a békés soproni polgárok nyugalmát, az értékeik és a vagyontárgyaik védelmét.

„Az MSZP és a Fidesz ígérete öncsalás" – Az MDF álláspontja, hogy az utcára vonulás – és annak is a békés formája – csak a legvégső eszköz lehet annak érdekében, hogy Gyurcsány Ferenc távozzon a kormány éléről – mondotta Nagy Tamás, az MDF soproni elnöke.

– Mi már az országgyűlési választások során elmondtuk, hogy Gyurcsány Ferenc ígéretei és helyzetelemzése tulajdonképpen öncsalás, és becsapják az embereket. Sajnos, a Fidesz, a választási siker érdekében, többször is csatlakozott ehhez a retorikához. Ennek ellenére elsősorban parlamenti és alkotmányos eszközökkel kell elérni, hogy lemondjon a kormány. Sopronban békés volt a tüntetés, néhány bekiabálással, de tudomásul kell venni a városban is, hogy csak reális ígéretekkel lehet kampányolni.

Az MDF véleménye szerint nem szabad felülni a provokációknak, mert az utcai tüntetések a gyurcsányi rafinéria szolgálatában állnak. Az MSZP-ből kiábrándult tömegek ugyanis megijednek a tüntetésektől, és nem mennek el szavazni, így nem találnak el az MDF-hez és a Fideszhez sem. „Az igazi szervezők nem vállalták fel" Meglepett a hétfői demonstráció – mondta Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni szervezetének elnöke.

– Egy egész országra kiterjedő, jól szervezett, pontosan időzített megmozdulásról van szó, Sopronhoz hasonlóan szinte mindenhol este hét órakor kezdődött a megmozdulás. Ráadásul úgy, hogy az igazi szervezők sehol sem vállalták fel a szerepüket. Könynyű, de felelőtlen lépés felheccelt embereket az utcára hívni és a törvényesen megválasztott kormány lemondását követelni akkor, amikor a következményeket nem látjuk. Remélem, Sopronban nem fajul a budapestihez hasonló rongálásig, rombolásig a helyzet, bár a tüntető tömegben szélsőséges vélemények is elhangzottak. Úgy gondolom, hogy a nyugalomra és békés építőmunkára törekvő soproniak levonják a következtetéseket, és október elsején nem az ország lejáratására törekvőkre szavaznak.

H. F. – B. I.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszettség ellen oltanak

Szervezett, veszettség elleni eboltást, úgynevezett összevezetéses oltást tartanak a soproni és környéki kutyáknak a napokban. Dr. Kertész Zoltán soproni főállatorvos érdeklődésünkre elmondta, az összevezetéses oltáson részt vevő kutyák száma csökken, ezzel párhuzamosan emelkedik viszont az állatorvosi rendelőkben és magánházaknál történő oltás és féregtelenítés. Tovább olvasom