Kisalföld logö

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 12°C | 22°C Még több cikk.

Helyey helyett Horányi László az Üvegcipőben - fotók

Helyey László betegsége miatt Horányi László színművész, az Esztergomi Várszínház igazgatója játssza Sipos Lajos szerepét Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékában a Soproni Petőfi Színházban. A bemutató november 23-án lesz.

Pataki András a teátrum igazgatója, az előadás rendezője a csütörtöki sajtóbeszélgetéssel egybekötött nyílt próbán elmondta: két héttel a bemutató előtt kellett ezt a kényszerű és mindenki számára fájó döntést meghozniuk a produkció érdekében, jobbulást kívánnak Helyey Lászlónak, s visszavárják őt a következő évadban egy másik szerepre.

Helyey László az újságíróknak beszámolt arról, hogy tüdőgyulladás miatt a szervezetének az ellenálló képessége meggyengült, ezt egyre jobban érezte a próbák közben, percek alatt kifulladt a színpadon, alig kapott levegőt, így nem vállalhatta a játékot. Az orvosok kórházi kezelést írtak elő számára.

Szerepátvétel Az üvegcipőben. fotó: Torma Sándor


Hozzátette, nagyon sajnálja, hogy nem vehet részt ebben az előadásban, mert remek csapatban, egy jó szerepben mutatkozhatott volna be a soproni közönségnek, s ez hosszú időre feltöltötte volna boldogsághormonnal.

A nyílt próbán Molnár Anikó, Szőcs Erika és Horváth Andor mutatott be egy rövid jelenetet a darab második felvonásából a sajtó képviselőinek.

Az Irmát alakító Molnár Anikó elmondta: próbafolyamat közben nehéz egy színésznek a szerepéről beszélni, hiszen minden változik, alakul benne az általa életre hívandó karakterről, s a mostani helyzetben egy másik partnerrel pedig szinte újból el kell kezdeni a munkát. Ahogy megfogalmazta, a darab női főszereplője egy tisztalelkű, naiv, szerelmes lány, aki épp ezeknek a tulajdonságainak köszönheti helyzetének, életének bonyolultságát.

Szűcs Erika Adélt alakítja az előadásban. A színművésznő hangsúlyozta: nagyon örül annak, hogy számára kedves szerepben léphet a nézők elé, egy igazi vérbeli nőt kell játszania. Sajnálja, hogy Helyey László most kiválik a csapatból, ám számára a remek kolléga így is Sipos Lajos marad mindig.

Horváth Andor többek között arról beszélt, hogy az ő szerepe a közönség szempontjából nem túlzottan szerethető, neki mégis izgalmas, érdekes és jó Császár Pál bőrébe bújni, mert ez a figura dinamizálja a történetet, azáltal, hogy magába bolondítja Adélt, s az esküvőn elcsábítja.

Pataki András rendező hangsúlyozta: a nagyon közeli premier időpontja és az egyeztetés miatt a szerepátvételt nem volt egyszerű megoldaniuk. Öt számításba jöhető színészből, végül Horányi László tudta elvállalni ezt a cseppet sem könnyű feladatot, ő pénteken érkezik Sopronba, hogy megkezdje a próbákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2014: Kránitz László visszatér a politikába, az MSZP jelöltje lesz

Lemondott a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumában betöltött tagságáról az MSZP által delegált… Tovább olvasom