Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Helyben döntenek a pályázati pénzekről

Kistérség - Fejlesztésekre idén is nagyságrenddel több pályázat megjelenése várható, mint működési kiadásokra. A Leader-program keretében például 200 millió forint érkezhet a térségbe.

A jelenlegi információk alapján az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések támogatása mellett más, működésre költhető pályázati forrás megjelenése nem várható ebben az évben. Így a településeknek tovább kell folytatniuk a takarékoskodást, valamint az intézmények összevonását. A fejlesztésre azonban a tavalyihoz hasonlóan idén is több kiírásra lehet számítani. A fő irányvonal továbbra is a turizmus, valamint a szociális ellátórendszerek fejlesztése lesz.

– Még 2007-ben alakult meg a Sopron–Fertőd kistérségen belül az úgynevezett Leader-akciócsoport – mondta el Kanyóné Kiss Judit önkormányzati és térségi koordinátor. – Országszerte százhúsz ilyen munkacsoport működik, és közülük hetvenen biztosan nyernek. Végső döntés azonban júniusban várható. A beadott projekt alapján az Alpokalja–Ikva mente akciócsoport jó eséllyel vesz részt a kiíráson. Ennek értelmében – Sopront leszámítva – kétszázmillió forint pluszforrás érkezhet a térségbe. Kanyóné Kiss Judit kiemelte, a Leader-programban  a csoport tagjai döntik el, hogy mire fordítanak pénzt.

A tagok általában vállalkozók, önkormányzatok, civil szervezetek. Ez a forma már csak azért is előnyös, mert helyben jobban tudják, hogy hol van a legnagyobb szükség a pluszforrásokra.

Olvasóink írták

  • 1. Keller Csilla 2008. január 17. 06:45
    „A Leader program keretében 450 millió Ft, és a hozzá tartozó III. tengelyes kb. 850 millió Ft érkezhet a térségbe. Kérem, tájékozódjon a 147/2007 FVM rendelet és FVM hírek alapján, mert ezen összegeket rendeletben tették közzé. Ez nagyon durva félrevezetése az embereknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építési hiba vagy helytelen használat?

Sopron - Építési hiba vagy helytelen lakáshasználat? Ezt a kérdést kell eldönteniük a szakembereknek… Tovább olvasom