Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Hegykőn már van iskolatej

A hegykői általános iskolában péntek délelőtt a nagyszünetben indult útjára a kormány által meghirdetett – a diákok számára ingyenes –
„tejakció”.
A Fertő-parti települések közül elsőként tegnap Hegykőn kaptak iskolatejet a gyerekek. A költségeket az önkormányzat hitelezi meg, az állam azonban százszázalékos támogatásban részesíti a falut.
Az elsősöknek Kalmárné Pergely Katalin osztályfőnök szolgálta fel tízóraira a kétdecis poharas tejeket, s a gyermekek néhány perc alatt jóízűen el is fogyasztották azokat. Az osztály egyik tanulója, Siklósi Hermann Dominik – mint mondja – odahaza reggelente többnyire tejet vagy kakaót szokott kapni a kifli mellé. P is, barátai is szeretik a tejet.

A hegykői iskola nyolc osztályában közel százhatvanan tanulnak. Kocsis Tibor igazgató elmondta: az igényfelméréskor kiderült, mindössze száztíz pohár tejre lesz szükség, a többiek nem kedvelik, vagy nem fogyaszthatják a fehér italt. Az iskolatej ügyében ezután a fenntartóhoz, az önkormányzathoz fordultak.

Hegykő jegyzőjétől, dr. Jakab Zsolttól tudjuk: a rendelkezések értelmében csak uniós minősítéssel rendelkező tejipari céggel köthettek szerződést a szállításra. Az Új MiZo Rt.-vel a hét elején született meg a megállapodás. Ennek értelmében heti három alkalommal száztíz-száztíz poharas tejet kap a hegykői iskola, amelyet az önkormányzat hitelez meg. Mivel a falu iparűzési adóból származó bevétele kevés, Hegykő az államtól a maximálisan adható poharankénti harminc forint támogatásban részesül. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a tej árát egy az egyben visszakapják a minisztériumtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A születésnaptól a könyvtáralapításig

Gróf Széchényi Ferenc születésének 250. évfordulója emlékére országos csapatversenyt hirdetett meg a… Tovább olvasom