Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Hegykői fiatalok kábítószereztek?

Három fiatalt gyanúsítanak kábítószerfogyasztással. A hegykői fiúk 22, 20 és 14 évesek.


Szerdán az esti órákban a Soproni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Iván és Pusztacsanád közötti útszakaszon ellenőriztek egy Volkswagen Polo típusú személygépkocsit. A személygépkocsit vezető 22 éves hegykői fiatalemberrel valamint 20 és 24 éves utastársával szemben felmerült a gyanú, hogy kábítószert fogyasztottak.

Az ellenőrzés során a gépkocsi melletti füves területről alufóliába csomagolt kábítószergyanús növényi maradványok kerültek elő. A 3 hegykői fiatalember elismerte, hogy kábítószert fogyasztottak. Ellenük kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. toretto99 2009. november 13. 17:44
  „Milyen jo lenne ha már végre egyszer arról írnának h elkaptÁk sopron város nagy dillerért aki ellátja sopront és a környező fertőparti helységeket kábítószerrel.
  Én tudom mért nem hallunk ilyenről majd soha, mert a vezető és korrupt rendőrség ideértve A HÍRES NBH-T AKIK KOHOLT BIZONYÍTÉKOK ALAPJÁN ELKAPTÁK AZ ÁLLÍTÓLAGOS TETTESEKET , PEDIG TUDJÁK ŐK IS HOGY KIK AZ EREDETI GYILKOSOK "CSAK MEGJEGYEZNÉM HOGY 2 SPECNAZ-OS, 1 MOSSAD-OS ÉS 1 CIGÁNY A GYILKOSOK DE ERRŐL NAGY A CSEND !!!!
  UGYE MILYEN JOL LEHET VEZETNI A BUTA TUDATLAN MAGYAR NÉPET????
  DE HÁLA ISTEN MORVAI KRISZTINA KEZDI FELFEDNI AZ ORSZÁGBAN FOLYÓ KORRUPT ÉS MOCSKÓS DOLGOKAT ...
  CSAK AZTÁN NEHOGY ŐT IS ELTEGYÉK AZ ELŐTÉRBŐL, MINT BUDAHÁZYT MINT A NÉP VEZÉRÉT FÉLVE ATTÓL HOGY A TÖMEG MEGMOZDUL ÉS POLGÁRHÁBORÚ LESZ ... MIVEL KÖZBIZTONSÁG NINCS MÁ MEGMUTATTÁK EZT AZ MTV SZÉKHÁZNÁL BÁR AZ IS A JOBB OLDAL PROVOKÁCIÓJA VOLT A BALD OLDAL FELE ......
  GONDOLOM KEVESEN TUDJÁK EZZEL KAPCSOLATBAN HOGY 2 SAROKKAL ARRÉBB OTT VOLT A ROHAM OSZTAG SZÁNDÉKOSAN HAGYTÁK HOGY SZÉTVERJÉK A SZÉKHÁZAT!!!!!!
  NAH ENNYIT AKI TÖBBET SZERETNE TUDNI ÉS NEM A 2 NAGY PÁRTRA SZAVAZZOTT EDDIG SE AZ ÁLLJON MORVAI KRISZTINA MELLÉ MIVEL Ő A MAGYARSÁGOT KÉPVISELI ÉS TESZI ELŐTÉRBE A KORUPTSÁG HELYETT MINT AZT TESZI A 2 NAGYPÁRT .....”
 • 46. soproni 2009. november 11. 18:45
  „http://hvg.hu/egeszseg/20091030_drogok_besorolas.aspx”
 • 45. AHA 2009. november 06. 15:10
  „Lapátkúra!!”
 • 44. Szilágyi_Zsolt 2009. november 06. 13:33
  „Csodabimbó: miért, pancser is halászi, vagy mi? Sajnálom, de fogalmam sincs róla, ki ő személy szerint.”
 • 43. AHA 2009. november 06. 12:33
  „moderálva”
 • 42. Csodabimbó 2009. november 06. 10:15
  „40, :)

  Akkor add át üdvözletemet pan.cser - nek, remélem építgeti már Viktoros zászlókkal feltűzdelt koloniálját :) Mostanában nem kampányol az öreg?”
 • 41. Csodabimbó 2009. november 06. 10:04
  „39,

  Tapasztalati tényeket tudok mondani ezzel kapcsolatban. Azok, akik kipróbálják mondjuk a marihuánát, később 60-70%-ban kipróbálnak mást is, de nem a kapudrog elmélet miatt, hanem egyszerűen hajtja a tapasztalatszerzés, a divat, a lázadás, vagy, h társai szemében ettől lesz trendi. Ezen 60-70% fele, 1-2 alkalom után nem teszi többet, ugyanis ezekkel a szerekkel szemben az egészségesebb szemléletű egyénekben még megvan az a bizonyos távol tartás, h nem kellene... A maradék belecsap a lecsóba - ez az a réteg, amelyik, ha inna, fákat csavarna ki a helyéből, ellenben a szintetikus drogoktól barátságos partyarcok lesznek. A szervezet kizsigerelését nagyobb részük csak pár évig bírja és olyan 25-28 éves koruk körül leteszik az ilyen szereket. Sokan nem egyből, csak fokozatosan, hagyva egy kifutási időt maguknak, mondjuk szilveszterenként még kirúgnak a hámból. Az a réteg aki még ekkor sem szállt ki, azoknak ez a szint nem is lesz elég és fordulnak tovább a kokain felé, amivel aztán megkezdik életük küzdelmét. Egy egy átmulatott 7vége után lelkileg teljesen kiürülnek és mocskos szarul érzik magukat.

  Ha nem lenne fű a városban, ahogy vannak is ilyen időszakok, akkor ha van valami buli, bál a fiatalok simán megveszik a kokaint, amin az elején nem lehet érzékelni, h annyira veszélyes lenne. Én ezt tartom problémának. ide kellenek azok az idősebb, tapasztaltabb emberek (a saját világukból - nem egy tiszta bulis gyorskiképzett), akik vissza tudják fogni őket még időben.

  Intelhez aggodalmához visszatérve, nem... nem fognak meghalni emberek, már nem keverik, húzzák úgy a szereket, h abból baj legyen, esetleg közúti baleset. Lóaltató (ketamin), GBH, pervitil (piko) nem jellemző, ezek helyét veszi át a kokain. Szerencsére a fiatalok nagy része simán kikeveredik ezekből a dolgokból, de nem felejtik el és életük meghatározó szakaszaként emlékeznek rá. Nem olyan ez, mint az alkohol, ami lassan mászik rád és elemészti a belső szerveidet, helyette az elején nagyot pörget, aztán szép lassan kikopik és a szervezet szépen regenerálódik.”
 • 40. Szilágyi_Zsolt 2009. november 06. 09:31
  „Titta0000! Ha te képes volnál beülni egy olyan sofőr mellé, akiről tudod, hogy épp kábítószer hatása alatt áll, akkor veled sincs minden rendben agyilag, az biztos. Akár részeg a sofőr, akár valamilyen szerrel varázsolta el magát, így is, úgy is egy potenciális gyilkosjelölt, és a lehető legnagyobb szigorúsággal kell eljárni vele szemben.
  Amúgy neked nem tűnt még fel, hogy az alkoholnak (szesznek) nincs külön értelmes, magyar megfelelője, ellenben a kábítószer egy összetett szó? Ugyanis míg előbbi csak egy járulékos összetevő, mondjuk a bor, sör, pálinka (a színtiszta gyümölcspálinkára gondolok, nem holmi pancsolmányokra) egyik alkotóeleme, mely italoknak számos jótékony és előnyös élettani hatása van, azonkívül gasztronómiai élményt nyújtanak, sőt rituális szereppel is bírnak, addig a kábítószer (mint a neve is mutatja) egy olyan öncélú anyag, amely semmi másra nem jó, csak arra, hogy révületbe ejtsen. Félreértés ne essék, ugyanúgy gyűlölöm az alkoholistákat is, mint a drogosokat, és eszem ágában sincs védeni az ittas sofőröket sem, de mivel itt többen az alkoholfogyasztás alá helyeztétek súlyosságban a kábítószerezést, hát megpróbáltam rávilágítani, hogy egyáltalán nincs igazatok. A mértékletes alkoholfogyasztást, egy baráti sörözgetést, egy jó vacsora utáni két-három pohár vörösbort, egy reggeli előtti kis kupica pálinka (ha utána az ember nem csinál semmi olyat, ami alkoholos befolyásoltság alatt eleve tilos, pl. vezetés) leküldését egyszerűen nem lehet összehasonlítani a kábítószerezéssel, még az úgynevezett ,,gyenge", és ,,függőséget nem okozó" (haha!) szerek használatával sem. Ez a véleményem, és ezt annak ellenére tartom így, hogy jómagam még egy pohár bornak megfelelő alkoholmennyiséget sem iszom meg egy hónapban.

  Tisztelt beleptem! Szilágyi úr többnyire Halásziról osztja az észt, mert ott lakik, és soha életében nem járt Kanadában. Valakivel súlyosan összetéveszted.”
 • 39. Robogabe 2009. november 06. 07:51
  „T. Csodabimbó és Beleptem
  Olyan stattal illetve kimutatással is rendelkeztek, hogy -maradjunk Hollandiánál - a spangli szívókból mennyien lettek a keményebb drogok függőivé? Én tisztelem, hogy kiálltok a véleményetek mellettt, de az ember mohó! Soha nem elég neki, ami van, mindig többre vágyik. Ha már a sodrott nem olyan, mint amitől a haver feldobódik, már nem is az igazi.....Ez a baj! Ilyenkor jön az, hogy Te mitől?
  Titta0000! Én ilyenkor inkább taxit hívok! (egyrészt életben akarok maradni, másrészt nem kívánok büntetőper vádlottja lenni!) Szóval ez nem volt túl jó 5let!”
 • 38. Intel 2009. november 05. 23:01
  „37.
  Szerintem a saját TB-je nem fedezi...
  Főleg nem a fiatalokét, mivel kevesen dolgoznak...
  Amúgy nem az a baj, hogy drogoznak, hanem az, hogy az ilyen emberek fertőzik meg a rendes gyerekeket is.
  Addig amíg a gaz nől, addig elnyom mindent...
  Nincs mese, drasztikus lépések kellenek!”
 • 37. Titta0000 2009. november 05. 22:01
  „miracle: Mért szerinted ha már valaki drogozik az már nem is fizeti a tb-t? ha kezelik azt nem TE fizeted hanem Ő a saját tbjéből.
  Akkor?”
 • 36. Intel 2009. november 05. 21:50
  „Megint kábítószer!

  Kisalföld szerkesztők:

  Kérdezzék meg a Kapitány Urat!
  Hogyan értékeli ezt a sok fogást, csak a terjesztői kört nem tudják felderíteni!
  Miért nem képes komolyabban fellépni a szórakozó helyek környékén???
  Hogyan értékeli azt, hogy a lakosság elégedetlen kábítószer ügyben...
  Sajnos ez a tendencia itt természetes lett, reméljük, hogy nem fognak a halálos áldozatok is természetes eseményeknek számítani...”
 • 35. Csetneky 2009. november 05. 21:20
  „Ostobaság összehasonlítani a füves cigit az alkoholizmussal. Az alkoholistának mondjuk a heroin fogyasztó felel meg, és innen menjünk lefelé. Akkor a füves cigit elszívónak az egy pohár gyenge sört megivó a párja. Ha ebből a szempontból nézzük, melyik a veszélyesebb, hetente meginni mondjuk 3 pohár sört, vagy elszívni három füves cigit? Lehet mondani, hogy egyik sem veszélyes. Viszont az egyiket tiltja a törvény és a terjesztői súlyos bűncselekményt követnek el, a másiknál pedig minden legális. Ennyi. Ettől függetlenül ha valaki kábítószerezni akar, tegye bátran, egészségére. Csak aztán ne sírjon, ha zaklatják a rendőrök.”
 • 34. cilfux 2009. november 05. 19:54
  „soproni: miért? a kannabiszt manapság találták föl szerinted? Az lehet hogy a múlt században még nem volt jellemző Magyarországon, de hála az úgynevezett "haladás"-nak (ami szerintem inkább elsötétülés), árad a moslék kis hazánkba. Az 19. században és a 20. század elején még olyan volt a mentalitás, hogy ezt nem engedték.”
 • 33. miracle 2009. november 05. 19:51
  „Titta0000
  "Mindenki saját maga dönti el mit fogyaszt szerintem szive joga. És ehhez senkinek semmi köze."

  Hát én nem óhajtom a későbbi kezelésüket finanszírozni viszont. Ahogy természetesen az alkoholistákét, meg a tüdejüket szétdohányzókét sem.
  Majd, ha kifizeti a saját kezelését, akkor felőlem is azt csinál, amit akar. Nem, nem a TB-jéből. Extra.”
 • 32. sila 2009. november 05. 19:33
  „Úgy látszik ez a téma tömegeket mozgat meg. Nem is csodálkozom rajta.
  Részemről csak annyit az egészhez:
  -Mindenki tudja, hogy egyre több drogos van. Tudják azok is akiknek tenni kellene ellene...
  -Aki a drogfogyasztók mellet szól, remélem mielőbb szembesülni fog az emberre-családra gyakorolt ,,csodálatos" hatásával.....
  -Természetesen az alkohol sem dicsérendő, csak a függőség lassabban alakul ki.
  A szélsőséges indulatokat meg hagyja meg mindenki magának.”
 • 31. soproni 2009. november 05. 19:10
  „Nem akarok senkit sem támadni ,sem védeni,de szerintem a hozzászólásai alapján "Csodabimbó"sokkal higgadtabb,műveltebb és értelmesebb,mint azok az ellentábort képviselők,akiknek a hozzászólásait sorozatosan kimoderálják.Ez egy fórum,ahol mindenki elmondhatja a véleményét.Nem vagyunk egyformák,ezért természetes,hogy eltér a véleményünk.Viszont nem mindenki képes normális hangvitelben leírni a neki nem tetszőket,pedig lehetne kulturáltan ,emberekhez méltóan vitázni úgy is,hogy közben nem magatokat minősítitek.
  24.cilfux! Az alkoholt,ha napjainkban találták volna fel,akkor több mint valószínű,hogy az is tiltólistán lenne a drogokkal egyetemben.

  "A drogfogyasztással összefüggő halálesetek száma Magyarországon az elmúlt időszakban évente 300 körül alakult, ám ezek döntő többségét (86-91 százalékát) legális drogok (elsősorban nyugtató hatású gyógyszerek) okozták. Az illegális szerek (döntően a heroin) fogyasztása évente 35-40 életet követel. Alkoholos májbetegség miatt az elmúlt évtizedben 4000-6000 fő halt meg évente (s akkor még nem vettük figyelembe az alkohollal kapcsolatos egyéb haláleseteket), míg a dohányzás négyszer-hétszer ennyi halálesetért felelős "”
 • 30. Titta0000 2009. november 05. 18:37
  „Szilágyi Zsolt!

  Kérlek Én úgy vagyok vele inkább be ülök egy olyan ember autójába aki éppen kábítószer hatása allat van mint egy ittas egyén mellé. mert meglátásaim szerint mig aki ittas az nem tud magáról azaz nem tud döntést hozni nem tudja kezelni a helyzeteket addig egy ,,drogos,, tisztába van magával és csak is a vezetésre és csak is a vezetésre koncetrál. Az hogy ha esetleg valamelyik családtagom nyulna ilyen dolgokhoz nem elitélném és hátat fordítanák neki hanem mellé állnák és segítenék neki. mert úgye ez a lelki függöség depresziót okoz ami másfelé is irányulhat ha valaki mindenhonnan csak a pofont kapja és nem értik meg. Mert már eleve lelki gondok lehetnek a személynél aki ilyenekhez nyúl és ezek nyagyobbodnak ha valakitől mindenki elfordul tőle...
  Jha ha valaki túl lövi magát az már csak koporsóba kerül amit úgye nem te fizetsz, ezért nincs miért háborognod
  Bocs, amúgy nem tudtam hogy egy alkohol mérgezéssel pl nem lehet rehabra kerülni amit sajnos nem a te pénzedből fizetnek, meg nem okoznak baleseteket amit nem a te pénzedből fizetnek ki, meg ugye sorolhatnám... De könnyü úgy dobálni a labbdát hogy te meg se fogtad...
  Üdv”
 • 29. Shaki 2009. november 05. 18:17
  „Hát "veszekedtem" már én is AHA-val valamelyik fórumon, de ebben az esetben még ő itt az egyik legnormálisabb! Még az a szerencse, hogy csodabimbó eszmecseréjét csak felnőttek olvassák, mert lehet ha a lányom látná, talán még eszébe is jutna, hogy szívjon, hisz nem nagy dolog!!!Bimbó szerint!!!”
 • 28. fortuna54 2009. november 05. 18:06
  „27-es.Hogy mennyire igazad van.Majd figyeld meg AHA barátunk intelektuális reagálását.Neki osztán mindig igaza van.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltatlan általánosítás az óvónők szerint

Felháborodást váltott ki a soproni óvónők között a Gyomor című jegyzet. Tovább olvasom