Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Hegykő vendége lesz Orbán Viktor

A hegykői Szent Mihály-templom centenáriuma alkalmából nagyszabású ünnepséget rendeznek a faluban. A testvérközség, Buchholz delegációja mellett Hegykőre várják a falu díszpolgárát, Eperjes Károlyt, dr. Pápai Lajos megyés püspököt és Orbán Viktor exminiszterelnököt.
Orbán Viktor
– Hegykőn száz éve szentelték fel a Szent Mihály-templomot. A kerek évforduló kapcsán szombaton délután 2-kor ünnepi szentmisét celebrál dr. Pápai Lajos megyés püspök. Az egyházközség és az önkormányzat meghívására Orbán Viktor exminiszterelnök és Eperjes Károly is a település vendége lesz – tudtuk meg dr. Jakab Zsolttól, a falu jegyzőjétől.
– Ezt követően a templomban Völgyi János polgármester és Orbán Viktor Hegykő Községért-díjat adományoz a faluért kiemelkedő munkát végzettek számára. Az elismerések átadása után kezdődik a templom megáldása, majd Orbán Viktor mond beszédet és avatja fel a templom oldalánál az önkormányzat által készíttetett emléktáblát.

Az ünnepségekre a Bonntól harminc kilométerre fekvő Buchholzból, Hegykő németországi partnerközségéből is érkeztek vendégek. A Margarethe Wallau polgármester vezette, közel ötvenfős német delegáció egy csoportja kerékpáron tette meg az 1130 kilométeres távot. Karl-Ludwig Klostermann, a buchholzi sportegyesület vezetője elmondta: a 4600 lelket számláló német településen ezer tagja van az egyesületnek, közülük kétszázan a kerékpáros szakosztályhoz tartoznak.
A Hegykőig vezető út 1130 kilométerének megtételére tízen vállalkoztak. Ennek a távnak mintegy negyedét kifejezetten kerékpárúton tehették meg.

– Először tíz éve jártunk Hegykőn, azóta szinte minden évben eljövünk – mondta az egyesületi elnök. – Örülünk, hogy magyar barátaink elhívtak az ünnepségükre, s megismerkedhetünk Orbán Viktor exminiszterelnökkel is. Ugyanakkor valljuk, a politikától függetlenül kell a kétoldalú partneri kapcsolatokat ápolni, kiszélesíteni mindkét település hasznára.

Útlezárás és elterelés

A hegykői ünnepség miatt szombaton útlezárás és forgalomelterelés lesz. A Fertőd felől érkezőket a Béke, az Iskola és a Patak utcára, míg a Sopron felől érkező forgalmat a Patak utcára terelik el délután fél 2-től délután fél 5-ig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítások az Erzsébet-kórházban

A soproni közgyűlés csütörtökön vitatja meg az Erzsébet-kórház átalakítási programjában… Tovább olvasom