Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Hegykő: egyből két medence

A hegykői termálfürdőben elkészült a sportmedence 60 milliós felújítása, korszerűsítése.

A hatvanmilliós költségű beruházás nyomán a korábbi egyből két medencét alakítottak ki. A munkák tavasszal kezdődtek el.

Hétvégén már birtokba vehetik

A hétvégén már birtokukba vehetik a fürdőzők a hegykői termálstrand két új medencéjét. Dr. Jakab Zsolt jegyző elmondta: a hegykői, a fertőhomoki és a hidegségi önkormányzatok közös tulajdonában lévő fürdő több mint három évtizedes sportmedencéjét felújították, korszerűsítették. Ennek során a medencét két részre osztották, s egy 10-szer 33 méter alapterületű úszómedencét, valamint egy 10-szer 23 méteres ifjúsági medencét hoztak létre. A töltő-ürítő rendszert is modern technológiájú vízforgatórendszerre cserélték le. A hegykői strandon ezáltal összesen hat medence van.

Hatvanmilliós beruházás

– A feszített víztükrű medencék teljesen új csempeburkolatot kaptak, s rozsdamentes acélból készültek a korlátok, zuhanyozók – vette át a szót az üzemeltető cég ügyvezetője, Radovits Tibor. – A kialakítás és modernizálás költségei elérik a hatvanmillió forintot. Ebből az önkormányzat 7,5 milllió forintot vállalt magára. A vízforgató gépészeti berendezésekre ötmillió forintot nyertünk a Széchenyi-terv keretéből. Huszonötmillió forint összegben vettünk fel bankhitelt, ötéves futamidejűt, míg a többit, 22,5 milliót saját forrásból fedeztük. A beruházás a terveknek megfelelően befejeződött. A gyermekmedence vízzel való feltöltése megtörtént, a hétvégére már az úszómedencét is megnyitjuk.

12 százalékos árnövekedés

Az üzemeltető elmondta még, hogy a belépőjegyek árához idén eddig nem nyúltak. A beruházás megvalósulása, a szolgáltatás színvonalának emelkedése viszont 12 százalékos árnövekedéssel jár együtt, amelyet július 15-től fognak életbe léptetni. Radovits Tibor hangsúlyozta: a hegykői, a fertőhomoki és a hidegségi állandó lakosoknak járó 30 százalékos kedvezmény továbbra is érvényben marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezrekkel dübörög a VOLT

A VOLT nulladik napján, szerdán már kora délután emelkedett volt a hangulat a Lövér kemping előtt. Sokan kettőtől várakoztak az öt órakor nyíló kapuk előtt. A megasztárok emlékezetes koncertje nyitotta a 13. VOLT-ot. Legtöbben négynapos bérletet vesznek. A megasztárok nyitókoncertje úgy tűnik, mindenkit érdekelt, erre a családok is kíváncsiak voltak. Tovább olvasom