Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Házi gyermekfelügyelet Sopronban: Egyre nagyobb az igény

Sopron - A gyermekjóléti és családsegítő központ működteti a házi gyermekfelügyelet rendszerét. Idén megnövekedett a szolgáltatást igénybe vevő családok száma.
– A házi gyermekfelügyelet célja, hogy szükség esetén segítséget nyújtson a kisgyermekeket nevelő családoknak – foglalta össze a szolgálat tevékenységét Kerényiné Kovács Judit, a gyermekjóléti központ gondozási részlegvezetője. – Lehetőség van a gyermek – meghatározott időtartamú – napközbeni gondozására, nevelésére, vagy éppen óvodába, iskolába való kísérésére. Mindezzel a szülők átmeneti problémáikat a gyermek szempontjából is megnyugtató módon rendezhetik: megszűnhet a gyakori hiányzások miatti munkahelyelvesztéstől való félelem, nem beszélve arról, hogy a gyermek a megszokott, neki biztonságot adó otthoni környezetben marad.

– A szolgáltatás főképpen az egyedülálló szülőknek, a többgyermekes családoknak vagy a fogyatékkal élő gyermeket nevelőnek segít a mindennapokban – folytatta Kerényiné Kovács Judit. – Gondozóink azokat az édesanyákat is segíteni tudják, akik újszülöttjük miatt nem kísérhetik óvodába, iskolába nagyobb gyermekeiket.

Azoknak a munkavállalóknak is megoldást jelent ez a lehetőség, akik valamilyen okból nem maradhatnak otthon megbetegedett gyermekeikkel.

A részlegvezető elmondta még: tavaly 2166 órában látták el a házi gyermekfelügyeleti munkát, idén ez az idő elérte már a háromezer órát. Amennyiben az igények meghaladják a lehetőségeket, akkor a törvény előírásai szerint fogják rangsorolni az e szolgáltatásban részesülő családokat.


Gosztonyi Miklós
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévkezdés Fertőszentmiklóson

Fertőszentmiklós - A Fertőszentmiklósi Általános Iskola az idei tanévben új névvel és igazgatóval… Tovább olvasom