Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Házhoz vitték a lisztet, a cukrot

Harka - Idén szegény sorsú családokat segít báli bevételéből a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Rotary Club Sopron.

Az első élelmiszercsomag kedden talált gazdára, a jelenlegi és korábbi elnökök adták át Sáncziéknak.

– Egyetértésben döntöttünk arról, hogy ebben az évben a rászoruló családoknak visszük el adományainkat – mondta el portálunknak Sándor Péter, a Rotary Club Sopron soros elnöke. – Mintegy 900 ezer forintból élelmiszereket vettünk, 100 ezerért vitaminokat vásároltunk, 100 ezer forintot utaltunk át a haiti árváknak és 150 ezer forinttal a gasztronómiai szövetséget segítettük, akikkel egy jótékony célú ételosztást tervezünk – részletezte.

Dr. Kárpáti György, Németh Lajos, Gabnai Sándor és Sándor Péter házhoz vitte a Rotary ajándékát. Az első csomagot a Harkán élő Sánczi család kapta. Fotó: Magasi
Dr. Kárpáti György, Németh Lajos, Gabnai Sándor és Sándor Péter házhoz vitte a Rotary ajándékát. Az első csomagot a Harkán élő Sánczi család kapta. Fotó: Magasi

A lányok nem mentek ma iskolába, mert saját szemükkel akartak meggyőződni arról, hogy léteznek még jó emberek - mondta Sánczi Lajosné.
A rászoruló családokat a tagok kapcsolataikon keresztül kutatták fel. Szinte mindenkinek volt valaki az ismeretségi körében, aki örömmel fogadta a támogatást, melyet a rotarysok maguk visznek el az érintetteknek. Harmincöt családnak jut az élelmiszerekből. Az első csomag tegnap talált gazdára, a jelenlegi és a korábbi elnökök Harkán Sáncziékhoz kopogtattak be. Az édesanya és a lányai megilletődötten fogadták a sót, cukrot, lisztet, rizst, gyümölcsöket. A gyerekek, Anita és Tímea ez utóbbinak örültek a legjobban, narancsot ugyanis ritkán vásárolnak.

– A lányok nem mentek ma iskolába, mert saját szemükkel akartak meggyőződni arról, hogy léteznek még jó emberek – mondta Sánczi Lajosné. – Dr. Kárpáti György a háziorvosunk, neki köszönhetjük, hogy részesülhettünk a sok jóból. Hatalmas segítség ez nekünk, az egy főre jutó jövedelmünk ugyanis alig 20 ezer forint. Sok ment el ebben az évben tüzelőre, így még inkább megszenvedtük a telet. Az adománynak köszönhetően már könnyebben kihúzzuk tavaszig, s remélem, a jó idő érkezésével enyhülnek a gondok is.

Olvasóink írták

 • 8. atika61 2010. február 20. 11:58
  „SC!!

  Természetesen nem az adományozókra céloztam.

  kételkedő!!

  Tökéletesen igazad van. Nem tudhatom, hogy mekkora értékről van szó, DE, havalaki pl. ruhát kap ajándékba, és csak azért nem mos, mert van elég gönc.... Aztán pár hét után meg befűtünk a szennyessel.
  Sajna ez is igaz.
  Szerintem a környéken valszeg lett volna, aki jobban rászorul a segítségre.
  Nem tudom miért, de ilyenkor a "mílyszegínségbe tengődő rézbőrűek jutnak az eszembe"”
 • 7. Sanyek72 2010. február 20. 09:45
  „Hát igen, szerintem is ismerni kellene őket.
  Egyet értek kételkedő hozzászólásával!”
 • 6. látó 2010. február 18. 18:19
  „Az Önzetlen segítségnek nem kell sajtó...igaz-e Sándor úr?”
 • 5. jucuska40 2010. február 18. 09:38
  „Kételkedő" Olyan mindegy mit nyilatkozott......rá vannak szorulva...aki ilyen környezetben él és gyereket nevel nem hinném hogy jol él........látni ,hogy jó helyre került a segitség!!!!! Köszönet a kezdeményezőknek!!!”
 • 4. kételkedő 2010. február 18. 09:05
  „Én ismerem őket, nem igaz, amit a hölgy nyilatkozott, csak sajnáltatják magukat, talán el kellene az asszonynak menni dolgozni.....Ez felháborító!”
 • 3. Cerwin 2010. február 18. 06:43
  „hunnia

  Gabnai Sándort én is ismerem, a nevében kikérem, mert Ő nem tenné.
  Vádaskodsz idióta módon. Legalább nézz utána a dolgoknak.”
 • 2. SC 2010. február 17. 21:27
  „....
  Hunnia ha soproni vagy,biztos felismerted a képen Gabnai Sándor evangélikus lelkészt is.Személyesen ismerem,Ő adott össze feleségemmel és keresztelte mindhárom gyermekem.Egy nagyon jó ember!
  A többieket nem ismerem,de becsülöm segítőkészségüket,bármely felekezethez tartoznak is!!!
  Ne keress összeesküvés elméletet a cselekedetük mögött,szerintem csak segíteni akartak egy nehezebb sorsú családon.Te még nem tettél ilyent?”
 • 1. atika61 2010. február 17. 19:31
  „No comment.....
  Mindenki gondoljon, amit akar. De csak az akarjon most valamit gondolni, aki ismeri őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazásban aktívak vagyunk

Szeretünk utazni, viszont csökken a pihenéssel töltött napok száma, miként az úti célok is… Tovább olvasom