Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Házhoz viszik a gyógyszert Sopronban

2007-től minden településen kötelező működtetni a szociális támogatói hálózatot.
A fő cél a rászorultak otthoni ellátása, ápolása, speciális segítségnyújtás, távfelügyelet, mozgáskorlátozottak, hallássérültek, valamint más fogyatékkal élők segítése.

– Szinte az elsők között jelentkeztem, még 2004-ben a szociális szolgáltató hálózatba, azóta sem bántam meg, hogy így döntöttem – mondja a hetvennégy éves lövői Ávár Jánosné. – A szolgálat munkatársai kihozzák nekem az ebédet, ha szükséges, akkor a gyógyszereket is. Gyakran kapok beutalót a soproni kórházba, ilyenkor bevisznek és haza is hoznak. Az útiköltséghez kell csupán hozzájárulnom, ha többen megyünk, akkor elosztjuk a kiadást. Hétvégén ügyelet működik, szerencsére hozzám még nem kellett kijönni, nem volt rendkívüli esetem.
Eddig 17 községben, valamint Sopronban működik a támogatói rendszer. A Sopron–Fertőd kistérséget három körzetre osztották: a törvényben meghatározott ellátást a Családsegítő Intézet és a NapSzak Integrált Intézmény, valamint a lövői támogató szolgálat látja majd el. Bihari István irodavezetőtől megtudtuk, a működési költségeket az állami támogatáson felül pályázati pénzekből szeretnék előteremteni. Így szerencsés esetben a rászorultaknak teljesen ingyenes lesz a szolgáltatás. – A közeljövőben felmérjük, a településeken hányan vennék igénybe a szolgálatot – zárta Bihari István.

– Többek között a takarításért és az egyéb házimunkákért óránként ötven forintot kell fizetni. A kiszállásért szintén kérünk pénzt, az üzemanyag-térítés mértéke negyven forint – tájékozatott Soós Beáta, a lövői központ megbízott vezetője. – Az összes többi szolgáltatás ingyenes, így többek között a jogi, életviteli tanácsadás, az ügyintézés. A hálózatban egyébként jelenleg 72 rászorulttal foglalkozunk, a teljes költségvetésünk pedig 22 millió forint.

Soós Beáta hozzátette: terveik szerint még ez évben elkészül a hálózat lövői központja, a munkálatokra ugyanis már mintegy nyolcvanmillió forintot nyertek. Ez a Fő utcában, az egykori művelődési ház helyén valósulna meg, így egy helyen működik majd a lövői gyermekjóléti szolgálat, a családsegítő, valamint a térségi szociális szolgáltató központ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 millió babakötvényre Sopronban

Sopronban is készen állnak a bankok a babakötvény fogadására. Az állam által adott összeget a város évi huszonötmillió forinttal tervezi kiegészíteni. – Örülünk a babakötvény nyújtotta lehetőségnek, és a város tervének, mely szerint megduplázná az állami kezdőrészletet – vélekedik a soproni Vargáné Horváth Zsuzsanna. - Az összeget lehetőségeink szerint havonta megtoldjuk a férjemmel. Tovább olvasom