Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Hazatértek a szigorú Kínából

Sopron - Szerencsésen hazatértek a pekingi olimpia miatt szigorúan őrzött és ellenőrzött Kínából az őssejtkezelésen részt vett soproni gyerekek. Ezúttal agresszívebb kezelést kaptak, amit Levente és Zsófi is nehezebben viselt.
 Leventének hőemelkedése, Zsófinak magas láza volt a kínai, négyhetes őssejtkezelés alatt. Az agresszívebb beavatkozást nehezebben tűrték a gyerekek, ezzel együtt hősiesen állták a megpróbáltatásokat. Hazatértük után már mindketten a szeptemberi iskolakezdésre összpontosíthatnak.

– Ezúttal egy szigeten kaptunk elhelyezést, Haikoun, ahol idegsejtté alakított őssejteket kaptak a gyerekek – meséli Orbán Gabriella, a hétesztendős Bakonyi Levente édesanyja. Harmadszor utaztak – többek között olvasóink és nagyon sok soproni támogatásának köszönhetően – Kínába. A korábbi őssejtbeültetések látványos eredményeket hoztak a mozgássérült kisfiú életébe, aki a születésekor elszenvedett oxigénhiány miatt képtelen volt az önálló mozgásra, beszédre, étkezésre. Levi javulásának eredményei közé tartozik, hogy már tud ülni és a hangjával is kommunikál a bájos, csillagszemű kisfiú. A harmadik kezeléstől szülei azt remélik, az egyensúlya javulhat, hiszen ez lenne a feltétele további fejlődésének.

Levente példás türelemmel bírta a hosszú repülőutat is. Már tud ülni és a hangjával is kommunikál.
Levente példás türelemmel bírta a hosszú repülőutat is. Már tud ülni és a hangjával is kommunikál.


– Levi nem lázasodott ugyan be, de hőemelkedése neki is volt, a gerincbe, altatásban végzett beültetések után ő is rosszul volt. Ezzel együtt nem bántuk meg az utazást, és nagyon bízunk a kezelés hatékonyságában. Minden lehetőséget kihasználtunk a klinikán, akupunktúrát, gyógytornát, gyógymasszázst is kaptunk. Hat magyar család volt együtt, amikor tehettük, kirándultunk a gyerekekkel, parkokban vagy a tengerparton sétáltunk. Levente különleges türelemmel viselte a kezeléseket és a hosszú repülőutat is – számolt be útjukról az édesanya. Levente számára ez az esztendő még sok meglepetést tartogat, hiszen szeptembertől a speciális képzést is nyújtó Doborjáni-iskola kis elsőse lesz.

Zsófi is kipróbálta az akupunktúrát, a kezeléseken mindvégig mellette lehetett az édesanyja
Zsófi is kipróbálta az akupunktúrát, a kezeléseken mindvégig mellette lehetett az édesanyja


Schőberl Zsófi és anyukája második alkalommal utaztak őssejtkezelésre. A cserfes szöszi, aki idén a harkai iskolában már kijárta az első osztályt, rendkívül kis súllyal született és agyvérzést is elszenvedett, emiatt csak bottal, nagy nehézségek, s bizony fájdalmak árán tud járni. Pedig ő szaladna, tán még repülne is...

– Zsófi nehezen bírta a beültetést, nem evett, belázasodott, emiatt legyengült, napokon át infúziót kapott. Ennek ellenére biztattak bennünket, mert a láza nem volt tartós, így elméletileg a beültetett sejtek sem vesztettek hatékonyságukból. A klinika dolgozói mindent elkövettek értünk, de az aggodalom azért sokat kivett mindkettőnkből. Jó volt már hazajönni és beszámolni az eredményekről mindazoknak, akik segítettek bennünket és akiknek hálával tartozunk – mondja Schőberlné Csizmazia Zsuzsanna, aki lánya fizikai megerősödését reméli elsősorban a kezeléstől.

Gyógyszer is csak kóstolva
A világot látott szülők azt is elmesélték, hogy a pekingi olimpiai játékok miatt rendkívül szigorú vizsgálatokon estek át a reptereken. A kerekes székből is ki kellett emelni a gyerekeket, minden négyzetcentiméternyi felületet ellenőriztek. Fel kellett nyitni a bébiételeket és egy epilepsziás kisfiúnak csak úgy engedték fel a gépre a nélkülözhetetlen gyógyszerét, ha azt előbb édesanyja is megkóstolta...

Olvasóink írták

 • 19. bpanni68 2008. augusztus 17. 20:01
  „Csak azt nem értem itthon is szülnek és tudtommal a köldökzsinor vér tele van ezekkel az ős sejtekkel ,miért nem lehet ezeket használni?”
 • 18. ibike 2008. augusztus 14. 21:11
  „Kedves kendermagos!
  Kivánom neked,hogy ezeket az érzéseket ne kelljen tapasztalnod soha az életben amiken ők és a családjuk áttéltek!
  Zsófinak és Leventének jó egészséget kivánok,a családjuknak pedig kitartást és erőt!”
 • 17. K.Marianna 2008. augusztus 14. 03:55
  „Kitartás a szülőknek és persze a gyerekeknek!!A sok szenvedés biztos meghozza a gyümölcsét!!!”
 • 16. TZ 2008. augusztus 13. 22:57
  „Kender!
  Az OEP rohadt sok mindent nem támogat, köztük alapvetó gyógyszereket sem !
  szóval arról,hogy az oep mit támogat és mit nem inkáb hagyjuk a fenébe.
  egyébként téged mi a fészkes fenét zavar ennyire, hogy a szülők igyekeznek mindent megtenni, hogy a gyerekek egészségesek legyenek?
  Ez teljesen normális.”
 • 15. Lárika 2008. augusztus 13. 22:32
  „Kissé drágák, talán azért. Nem hiszem, hogy szórakozásból utaztatják a szülők Kínába a gyermekeiket. Biztos itthon oldanák meg a gyógykezelést, ha lehetne.”
 • 14. kendermagos 2008. augusztus 13. 16:48
  „dír lárika! azért csak van valami oka, hogy az OEP nem finanszírozza ezeket a kezeléseket.”
 • 13. Lárika 2008. augusztus 13. 16:33
  „Nem tudom, kendermagos. A TB-től nem valószínű. Ha mi adó- és Tb-fizetők összeadjuk nekik, akkor igen, lesz pénz. Szomorú, de ez így van.”
 • 12. soproni 2008. augusztus 13. 13:51
  „Jose! (8)

  Egy kis segítség,hogy kapcsolatba tudjon lépni Levente szüleivel .
  http://bakonyilevente.uw.hu/”
 • 11. kendermagos 2008. augusztus 13. 09:16
  „a kérdésem továbbra is az, hogy van e esély arra, hogy ezek a gyerekek önálló életre alkalmassá váljanak. nem kell műfelháborodni, hisztizni, ma már az orvostudomány majd´mindenre képes, csak éppen meg kell fizetni, márpedig pénz nem áll rendelkezésre korlátlanul. (és az öregedő társadalomben egyre kevesebb lesz belőle) A szívbetegeknek is megmondják mostanában, hogy nincs lóvé, kevesebb a műtét, csökkennek az életesélyek.”
 • 10. soproner 2008. augusztus 13. 07:36
  „A gyerekeknek jobbulást, gyógyulást! A Kendermagosnak elmeorvosi kezelést és kényszerzubbonyt!”
 • 9. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 12. 20:15
  „kendermagos(3hsz)!

  Jellemtelen ember vagy, hogy beteg gyermekekről így írsz!
  A nevedet hol hagytad?
  Ja és, hogy tudd a hozzászólásodat moderálásra küldtem!

  És azt is tudd, hogy ez a két kisgyermek nem a te adóforintjaidból ment Kínába gyógykezelésre, feltéve, ha te egyáltalán fizetsz adót!!!”
 • 8. Jose 2008. augusztus 12. 15:53
  „Nagyon orulok es szerintem mindenki aki tudja hogy milyen faradalmas munka, odaadas , türelem szukseges. TUDNA MONDANI VKI CIMET AHOL LEHET SEGITENI A RASZORULTAKNAK , anyagi tamogatast nyujtani ? Koszonom elore is.”
 • 7. soproni 2008. augusztus 12. 15:29
  „kendermagos!
  Gondolom,ha a Te gyerekednek lenne szüksége hasonló beavatkozásra,csupán azért vinnéd el,mert örülnél,ha mielőbb ő is adófizető lehetne.
  Zsófinak és Leventének mielőbbi javulást és jó egészséget kívánok!”
 • 6. q34 2008. augusztus 12. 14:01
  „kendermagos! Tényleg annyi eszed van mint amiről a neved vetted!”
 • 5. Bakó Edit 2008. augusztus 12. 13:43
  „Kendermagosnak
  Ezek a gyerekek, a szüleik, az orvosok, az együttérző emberek mindent megtesznek. Maga mit tesz? Inkább segítő kezet nyújthatna, mint hogy ilyen szégyenletes mondatot leír! Szálljon magába, kérem!”
 • 4. jk 2008. augusztus 12. 13:38
  „szégyellje magát tisztelt kendermagos!”
 • 3. kendermagos 2008. augusztus 12. 13:11
  „arról mindig hallgat a kisalföld, hogy van e esély arra, hogy ezek a gyerekek önálló életre alkalmassá váljanak és adófizető legyen belőlük.”
 • 2. Folder 2008. augusztus 12. 10:21
  „Szomorú, hogy ezért olyan messze kell menni.”
 • 1. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 12. 06:29
  „Örömmel olvastam a cikket!
  Gratulálok a két kis "hőnek" és szüleiknek a kitartásért!
  További sok sok erőt kívánok, csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefonos vaklárma a vakációban

Sopron - A telefonközpontosok évekkel ezelőtt naptár nélkül is tudták, mikor kezdődik a szünidő,… Tovább olvasom