Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Hazatérhet a polgármester

A jövő hét második felében kiengedik a budapesti  kórház sebészetéről Walter Dezsőt. A soproni  polgármester tegnapi, telefonon adott nyilatkozatában  úgy fogalmazott: „Alig várom, hogy otthon legyek és 
dolgozhassak. Nyugodt vagyok, sok mindent  átgondoltam. Átértékeltem az egész életemet”. 

Jövő héten távozik a budapesti kórház sebészetéről Walter Dezső. Erről a tegnapi konzíliumon döntöttek a polgármestert kezelő professzorok. A jó hírt  maga Walter Dezső osztotta meg a Kisalfölddel.
– Egyelőre a lakásomon rendezzük be az irodámat, oda jönnek majd az alpolgármesterek és egyeztetjük a feladatokat. Alig várom, hogy otthon legyek! Kilencedik hete vagyok kórházban. Volt időm átgondolni és átértékelni a dolgokat, az egész életemet. Nyugodt vagyok, nincs miért kapkodnom. 

Hat műtéten esett át

A lábadozó beteg arról is beszámolt, hogy az  utóbbi napokban sokat erősödött, ügyel rá, hogy minden nap sétáljon legalább fél órát. 
– Harmincöt kilót fogytam. Ez sok, de nem baj,  majd visszaszedek belőle, az én koromhoz és alkatomhoz a 80–85 kiló bőven elég lesz. Hat műtéten estem át. Ez mindenkit megvisel. Azért kerültem kórházba, mert a hasnyálmirigy és az epevezeték találkozásán volt egy jóindulatú daganat. Ezt kellett eltávolítani. Az első műtétem után komplikáció lépett fel:  élet és halál között voltam és csak egy speciális, Amerikában használt gyógyszernek köszönhetem, hogy életben maradtam. No és annak az orvosi gárdának, amely körülvett. Szerencsém volt. Mondom így utólag, pedig ezután még jó pár operáció következett. A  harmadikra azért került sor, mert az életmentő kezelés és a gyógyszer hatására a gyomromban szétpattant az ütőér. Akkor gyomorvérzéssel műtöttek. Pár napra rá a hasnyálmirigyemmel történt szinte ugyanez és el kellett távolítani ezt a fontos szervemet. Ötödszörre azért vágtak fel, mert szétrepedt a hasfalam, azok az enzimek ugyanis, amelyeket a hasnyálmirigy termelt  és amik az emésztést végzik, gyakorlatilag szétrágták a gyomorfalamat, s ott tályog keletkezett. A hatodik  beavatkozás során átmosták az egész bélrendszeremet, eltávolították annak az agresszív anyagnak az utolsó cseppjeit is, amit a hasnyálmirigy termelt. 

A gondolatai már otthon járnak

Az operációkról szóló beszámolót egy kívülállónak hallgatni is sok. Walter Dezsőből mégsem  a keserűség beszél. Erő és elszántság van a hang
jában. A műtéteket csak azért sorolja, mert tudja, az emberek kíváncsiak rá, de a gondolatai már nem a betegség körül járnak, hanem Sopronban.

– Hatalmas akarat van bennem, összeszedem magam és megcsináljuk, amit megígértünk a soproniaknak. Ezt ebben a pillanatban azért is  merem biztosra mondani, mert éppen most volt nálam Medgyessy Péter miniszterelnök. A szekszárdi hídavatásról jött, betért hozzám és amel
lett, hogy jobbulást kívánt, megerősítette: állja a szavát, minden segítséget megad Sopronnak, amit tavaly ősszel megígért. S hogy így lesz, abban biztos vagyok. Két dolgot kértünk a kor mánytól: a stadionrekonstrukció és az elkerülőút finanszírozását. Az elsőhöz már megjött a pénz, a másodikhoz is meg fogjuk kapni. 

A polgármester meghatódva beszélt arról  az együttérzésről, féltésről, amit a betegsége kezdete óta tanúsítanak iránta. A családjától tudja, milyen sok soproni aggódott érte. Ismerősök és ismeretlenek, barátok, helyi és országos politikusok, vezetők küldték jókívánságaikat. 

Segítettek a látogatók

– Az alpolgármesterek és Kránitz László képviselő hetente többször bejött hozzám, ha Pesten volt dolguk, mindig útba ejtették a kórházat. De 
meglátogatott a gyerekkori jó barátom, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány és Ron Werber is, aki a választási kampányban igen sokat segített. Nagyon örültem, hogy a politikai árokásást félretéve Szájer József képviselő és Molnár Ágnes is felkeresett a betegágyamnál. Hiller István is jelezte, meglátogat. 

– Tisztában vagyok vele, otthon sokan kérdezik: tudok-e azokról az önkormányzati döntésekről, amelyek a távollétemben születtek? Megnyugtatom a kétkedőket, mindenről tájékoztattak a munkatársaim. A személyi döntéseket és minden egyéb fontos határozatot együtt hoztunk 
meg. Ami nem tetszett, megmondtam és ezt ők elfogadták. Továbbra is mindent elkövetek, hogy szeretett városomat képviseljem – tette hozzá a  polgármester. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia a Volton

Sajnos már az első napon szomorú tragédia árnyékolja be a Volt Fesztiválon a fiatalok szórakozását. Tovább olvasom