Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Hazánkat népszerűsíti a soproni bor Londonban

A Lövér-pince hazánkból első- ként nyitott Londonban borraktárt. Fél év után úgy érzik, sikerült megvetniük a lábukat Angliában.

– Mintegy harminc londoni vinotékába és étterembe terítjük soproni borainkat. A kékfrankos, a kékfrankos rozé és a merlot mellett a zöldveltelini és a királyleányka vált elsősorban kedveltté. Most, hogy sikerült megvetni lábunkat az angol fővárosban, a hálózat bővítése és Sopron népszerűsítése a cél – mondta Magyar Dezső, a Lövér-pince ügyvezető igazgatója az elmúlt félév tapasztalatáról.

Londoni csendélet – az italszaküzlet kirakatában a soproni Lövér-pince borai mellett magyar baba is látható.
Londoni csendélet – az italszaküzlet kirakatában a soproni Lövér-pince borai mellett magyar baba is látható.


A pincészet tavaly decemberben nyitotta meg – hazánkból elsőként – londoni raktárát, amelyet egyéves előkészítő munka és alapos piacfelmérés előzött meg. (Előzmény: „Soproni az első magyar londoni borraktár", Kisalföld, 2014. november 20.) Az elsőként kiküldött több ezer palackos árukészletet a fél év során már többször is fel kellett tölteni, hogy az igényeket ki tudják elégíteni.

– A bor egyben hírvivő is az országról, a tájról, történelmünkről. Bizonyítja ezt, hogy londoni partnereink közül többen kértek tőlünk a borok mellé Magyarországról nagyméretű térképet, ismertetőket, valamint népviseletbe öltöztetett babát is – folytatta Magyar Dezső.

– Azzal szeretnénk elősegíteni a borforgalmazásban rejlő turisztikai lehetőséget, hogy a soproni Tourinform-irodától kapott, városunkat és térségünket angol nyelven bemutató ismertetőket, szórólapokat londoni partnereinkhez továbbítottuk. Reménykedünk, hogy a borvidék bora utazásra is csábítja majd hozzánk az angolokat...

Hazai borkiválóságok könyve

A Vidékfejlesztési Minisztérium kiadta a Borkiválóságok Könyve 2015-ös vörösboros kiadványát. A beküldött 321 tételből 185 bor került a könyvbe, közülük 42 kapott 4 csillagot. A Lövér-pince az ország egyetlen olyan borászata, amelynek egyszerre három bora ért el 4 csillagos minősítést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízre szálltak a polgárőrök a Fertő tavon

A Fertő tóra kilátogatók biztonságát szolgálja hétvégenként és ünnepnapon napkeltétől napnyugtáig az a hajó, amelyet a Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesület kapott. Tovább olvasom