Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Hazamegyünk Európába

Három héten belül másodszor látogatott Sopronba dr. Medgyessy Péter. A miniszterelnök hangsúlyozta a helyhatósági választásokon való részvétel fontosságát, az EU-csatlakozásról pedig kijelentette: „Európába hazamegyünk."
Medgyessy Péter

- Számomra fontos Sopron. Fontos a jövője, az, hogy a soproniak érezzék, a kormány odafigyel városukra és a környékére. Fontos, mert együtt megyünk az Európai Unióba, vissza Európába, mely bennünk él. Hazatérhetünk... – mondta bevezetőjében a miniszterelnök tegnap a Sopronban tartott találkozón, ahol az MSZP és az SZDSZ polgármesterjelöltjével, Walter Dezsővel, a két párt önkormányzati képviselőjelöltjeivel, a város intézményvezetőivel, üzlet embereivel és meghatározó személyiségeivel találkozott.

Medgyessy Péter az Európai Unióra is igaznak tartja a mondást: nem az iskolának tanulunk. Kifejtette, Magyarország önmagának akar jót, amikor megfelelően szeretne vizsgázni a csatlakozási tárgyalásokon.
Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a belépéssel „mi nemcsak kapunk, adunk is az uniónak".

Medgyessy Péter a soproniak előtt nem titkolta érzéseit: örömmel tölti el, hogy az Európai Bizottság or szágjelentésben Magyarország jó minősítést kapott. Beszédében is újra és újra az uniós jövőt festette hallgatósága elé. Hogyan tudunk nyugodt, prosperáló országot az EU-ba vezetni? – ezt a kérdést is fel tette – mintegy önmagának –, s az erre adott válaszokban többek között arra helyezte a hangsúlyt, hogy most kell a szakembereket lehetőségekkel ellátni, anyagiakkal megbecsülni annak érdekében, hogy az unióba lépést követően ne fordulhasson elő egyes szakmák „kiürülé se".

Nem lehet győztes az az ország, amely nem becsüli kellőképpen a tehetséges fiataljait, az őket nevelő pedagógusokat, a betegeket gyógyító orvosokat, s nem teremt esélyegyenlőséget a hátrányos helyzetű gyerekek számára a tanulásban. A vállalkozások fejlesztési lehetőségeit ugyancsak bővíteni kell – közölte a miniszterelnök –, ezért tervezik, hogy a beruházók adómentességet élvezzenek a jövőben. Az agráriumról szólva bejelentette, hogy a versenyképesség javítása érdekében a rövid lejáratú adósságokat hatvan milliárd forinttal csökkentik.

A miniszterelnök rámutatott arra is, hogy az országnak óriási szüksége van jó minőségű utakra. Elmondta, Brüsszel támogatást ígért az útépítésekre. A közeljövőről szólva pedig elárulta, Magyarország 250 milliárd forintot kaphat a csatlakozást követő első évben fejlesztésekre.
Medgyessy Péter beszédének zárásaként a helyhatósági választások fontosságára hívta fel a figyelmet, majd bizalmáról biztosította a helyi MSZP és az SZDSZ közös polgármesterjelöljét, Walter Dezsőt. Ezt követően a meghívottak tehették fel kérdéseiket a miniszterelnöknek. Válaszaiból kiderült, a miniszterelnök szerint az uniós csatlakozással Sopron csak nyerhet és határozott igennel válaszolt a stadionrekonstrukció folytatását firtató felvetésre is.

Medgyessy megyei kampánykörútja
Interjú Medgyessy Péterrel

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz- e menedéke mindenkinek?

Készülnek a téli telt házra a soproni éjjeli menedékhely, a győri segítőház és a megyei… Tovább olvasom