Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Hazaértek a váltófutók

Hazatértek a IX. nemzetközi váltófutásról a soproni NapSzak Integrált Intézmény sportolói, akik a Falun (Svédország), Bergen (Norvégia), Reykjavík (Izland) és Esbjerg (Dánia) útvonalon tizennyolc napon át bizonyítottak.
Sokszor szakadó esőben, máskor aszfaltozatlan úton, de az is előfordult, hogy az óceán fekete homokos partján teljesítettek azok a váltófutók, akik Európa különböző, fogyatékosokat foglalkoztató intézményeiből érkeztek a nemzetközi váltófutásra, amely 1999 óta hirdeti az európai és a társadalmi integrációt. A soproni, illetve ágfalva-ligeti intézmények (s velük együtt a zsirai otthon lakói is) évek óta tagjai a magyar csapatnak s idén is kiválóan teljesítettek. Schlőgl István, Horváth Sándor, Nagy Zoltán, Bindics Ferenc egyenként 205 kilométert futottak az idei, sorrendben kilencedik rendezvényen.

A csapatokat szinte mindenütt köszöntötték a helyi elöljárók, kitartást és sok sikert kívánva a sportolóknak, akik teljesítményükkel szerte a nagyvilágban hirdetik: a sérültek is képesek választ adni a kihívásokra. Az idei nemzetközi váltófutáson kilenc csapat 76 versenyzőjével, 125 település érintésével 8050 kilométert hagyott a háta mögött. A rendezvény jövőre Esbjergből indulva Brüsszelben, az Európa Parlamentnél fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába állították le, tovább épül a mélygarázs

Sopron–Budapest - Bár a polgármesteri hivatal építéshatósági osztálya szerdán leállíttatta az építkezést, a beruházó SPT Mélygarázs Kft. nem kér fennmaradási engedélyt a liftházra és folytatja a Petőfi téren a munkálatokat. Tovább olvasom