Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Hazaérkezett az Európa Levél

Kedden, a késő esti órákban hazaérkezett a soproni ötletgazdák által megvalósított, Guiness-rekordnak szánt óriási méretű Európa Levél, amelyet egy hétig állítottak ki a strasbourgi Európa Parlamentben.
A nyolc méter magas, négy méter széles óriásborítékot – a posta felajánlásaként térítésmentesen – Babos Csaba (Győr) és Tóth Tibor (Körmend), a Soproni Postaigazgatóság sofőrjei egy 15 tonnás postai teherautóval vitték ki, illetve hozták haza.

A kamiont elkísérte útjára Bujdosó Antal, a soproni egyetem tanműhelyének műszerésze – aki mások közreműködésével elkészítette az óriásboríték kiállítását lehetővé tevő vázszerkezetet, egyszersmind elvállalta a szét- és összeszerelési munkát –, valamint Unger Alfréd, a postaigazgatóság szállítási üzemvezetője.

– A strasbourgi Európa Parlament igen szigorú biztonsági előírásai miatt nem léphettünk be addig az épületbe, míg korábbi helyszíni segítőnk, egy magyar származású parlamenti tisztviselő nem igazolt bennünket – meséli Bujdosó Antal. – Mire négyen bejutottunk az első emeleten lévő, lebontásra váró Európa Levélhez, este hat óra lett: letelt azoknak a munkaideje, akikre számíthattunk volna a levél és a másfél mázsás tartószerkezet kamionhoz való lejuttatásában. Így nekünk kellett megbirkózni a nem könnyű feladattal. Lelkesített azonban az egy héttel korábbi emlék, amikor diplomaták és parlamenti képviselők ámulattal adóztak a soproniak óriáslevele előtt. Most viszont, az ülésszak végeztével, kihaltak, csendesek voltak a folyosók.

– Strasbourgból, közel kilencszáz kilométeres táv megtétele után, kedden a késő esti órákban érkeztünk a kelénpataki (Klingenbach) határra – vette át a szót Unger Alfréd, aki a posta részéről nagy megtiszteltetésnek vette, hogy közreműködhettek az Európa Levél célba juttatásában. – A határátkelőn ezúttal sokkal gördülékenyebb volt az átjutás, mint amikor kifelé mentünk: akkor ugyanis az osztrák határőrök nem tudtak a nem hétköznapi méretű küldeményről, s jó egy óráig eltartott, míg tisztázódott a helyzet. Persze akkor is, most is megcsodálták a világ legnagyobb levelét, elismerésüket fejezve ki a soproni ötletgazdáknak. Az Európa Levél hazatérve először a postaüzemek telephelyére került. Szerda reggel a Strasbourgot megjárt küldeményt – míg nem rendeződik végleg a sorsa – a soproni egyetem egyik raktárában helyeztük el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Caritas osztja, a rongyüzem mossa

A soproni Caritas konténereit a városban sok helyütt látni, gyűlik is bennük az adomány. A ruhák… Tovább olvasom