Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Haydnból vetélkedtek a kastélyban

Fertőd - Egy többfordulós vetélkedőt és gyermekrajz-kiállítást szervezett J. Haydn halálának 200. évfordulója tiszteletére a Bagatell Alapítvány. A programsorozatnak az Esterházy-kastély adott otthont, a rendezvény fővédnöke és a zsűri elnöke herceg Esterházy Antal volt.

A vetélkedőn tíz oktatási intézmény diákjai mérték össze tudásukat. A sopronhorpácsi, fertőrákosi, sopronkövesdi és a fertőszéplaki általános iskolák mellett a soproni Gárdonyi-, Petőfi-, Doborjáni-, Eötvös- és Fáy-iskolák, valamint a fertődi Porpáczy vett részt a versenyen.

A döntőt megelőzte két levelező forduló. A megmérettetésen az elméleti tudás mellett sok játékos és kreatív feladat várta a részt vevő diákokat. A rendezvény győztesei a fertőszéplaki Széchényi Ferenc ÁMK tanulói voltak. Második helyen a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola diákjai végeztek Sopronból, harmadikként a Fertőrákosi Általános Iskola növendékei. Az első díj egy nyári tábor, a második egy kirándulás, a harmadik könyvjutalom volt.

A versenyt követően tizenhárom oktatási intézmény tanulóinak ötven legsikeresebb alkotásából nyílt kiállítás az Esterházy-kastélyban, munkáikkal kiemelkedtek a sopronhorpácsi, a fertőrákosi iskola és Széchenyi István Gimnázium (Sopron) diákjai.

A versenyt követően a legsikeresebb alkotásokból kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban.
A versenyt követően a legsikeresebb alkotásokból kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi kerekezés május utolsó vasárnapján

Sopron - Tizennyolcadszor rendezik meg május 31-én a Vas-Villa’ családi kerékpártúráját… Tovább olvasom