Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Haydn és a romantika

Joseph Haydn Az évszakok című oratóriumával kezdődnek meg csütörtökön a nagy osztrák zeneszerzőről elnevezett napok Kismartonban (Eisenstadtban), ahol tizenkilencedik alkalommal rendezik meg az ezúttal is remek zenei csemegét ígérő ausztriai fesztivált.
Az idei rendezvénysorozat mottója: „Haydn és a romantika", és szinte kizárólag a nagy komponista művészi pályájának és életének kívánják szentelni az eseményt. Szeptember 16-ig több mint hatvan zenemű csendül fel, többségük a Haydn Teremben. A megnyitó és a záró koncerten – akárcsak a korábbi években – a Fischer Ádám vezette Osztrák–Magyar Haydn Zenekar lép fel, a gálaest vendégművésze pedig Grace Bumbry mezzoszoprán lesz.

A korábbi években a fesztivál programjára más komponisták művei is felkerültek, például Beethoven, Schubert és Händel alkotásai álltak a Haydn-napok keretében megszervezett zenetörténeti utazás középpontjában. Az idén azonban az egész évadot Haydn emlékének szentelik – mondta az előzetes programismertetőn Walter Reichert, a fesztivál intendánsa.

Meglepetés azonban most is lesz, tudomása szerint a Haydn Teremben most először adnak majd elő zenekari művet Brucknertől, méghozzá az 1. c-moll szimfóniát.

Az igazgató szerint igazi élvezetet nyújt majd, hogy alig több, mint egy héten belül a közönség különböző zenekarok tolmácsolásában hallgathat Haydn-darabokat.

A zeneszerző halálának 2009-ben esedékes 200. évfordulóját nagyszabású programmal készülnek megünnepelni a magyar és az osztrák partnerek.

www.haydnfestival.at
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommillió iskolafelújításra

Nagycenk - ''Nagycenken az idei évben is erőnkhöz mérten tudjuk fejleszteni iskolánkat, aminek… Tovább olvasom