Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Havazás - Zavartalan a forgalom a GYSEV vonalain

Zavartalan a forgalom a GYSEV vonalain - közölte a vasúttársaság szóvivője vasárnap délben.

Rázó László tájékoztatása szerint mindeddig sem forgalmi akadályról, sem pedig késésről nem érkezett jelzés.

Korábban a Mávinform azt közölte, hogy a vonattal utazók hosszabb menetidőre, átlagosan mintegy 25-30 perces késésekre számíthatnak az ország legnagyobb részén vasárnap, de több helyen akár 30-40 percet meghaladó késések is előfordulhatnak.

A MÁV a rendkívüli hideg, a havazás és a várható hófúvások miatt vasárnap is rendkívüli készültséget tart fenn a teljes hálózatán


Szombat:

A szélsőségesen hideg időjárás dacára zavartalan a forgalom a GYSEV vonalain - tájékoztatta szombat délben a társaság szóvivője az MTI-t.

Mivel a nyugat-dunántúli térségbe kevesebb havat várnak az előrejelzések, ezért a vasúttársaság egyelőre a téli menetrendet sem vezette be: minden meghirdetett vonat a normál menetrend szerint közlekedik - jelezte Rázó László.

Hozzátette: a rendkívüli időjárás miatt a InterCity, EuroCity vonatok a GYSEV vonalain is pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe, az elővételben már megváltott jegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatérítik.

A vasúttársaság azt javasolja az utazóknak, hogy hosszabb távok esetén az autó helyett válasszák inkább a vasúti közlekedést, így biztonságban eljutnak úti céljukhoz.

Olvasóink írták

 • 9. xen 2012. február 07. 20:03
  „VÁLTOZOTT!”
 • 8. vea 2012. február 06. 09:12
  „Én hétfőtől csütörtökig utazom Győr-Sopron és Sopron-Győr között,hát meg kell mondjam,hogy már azon gondolkodom viszek magammal takarót,mert a kabátommal nem tudok annyira betakarózni,nagyon hideg van a vonaton,és tényleg nem kevés pénzt fizetek mindezért.”
 • 7. korosp 2012. február 05. 19:16
  „Kedves Kisalföld Szerkesztőség,

  szerintem panaszaink megérnek pár kérdést a GYSEV felé! Nem érdekel minket a kitérő válasz, hogy nincs elég idő felfűteni a kocsikat stb. A nem kevés pénzért amit az emberek kifizetnek, megérdemlik, hogy ne veszélyeztessék egészségüket! Csoportosan forduljunk a fogyasztóvédelemhez? Felelősök kellenek a GYSEVnél! Ha így végzik a munkájukat, vállalják is érte a felelősséget!

  Ha jól tudom, az Ausztriában leselejtezett kocsik fűtését a magyar szabályozás miatt át kellett alakítani! Ez azt jelenti, hogy el kellett elrontani? Konkrét példa: Rábapatonán kezdett meleget befújni a fűtés a Sopron-Győr vonalon... Ennyi idő nem kell egy elektromos fűtési rendszernek sem!”
 • 6. majmi 2012. február 05. 17:30
  „Bükre utazom rendszeresen. Amióta a hideg megérkezett, a vasúti kocsik fűtése teljesen kiszámíthatatlan. Az ember mégsem indulhat naponta egy túlélő batyuval, de fűtetlen kocsiban utazni embertelen. Amikor a jegyet, vagy a 40.000 Ft-t meghaladó bérletet vesszük, nem erre gondolunk. A kalaúz nem tud segíteni, kihez kell fordulni , mert ez nem állapot. Ha a szerződésben megállapított szolgáltatás nem úgy működik, ahogy várható lenne, kártalanítás jár.
  Kell a gyógyszerre, amit a GYSEV miatt vennem kell. Esetleg egy felelőst megnevezhetnének, akit lehet keresni ebben az ügyben . Naponta előforduló eset, nagy a felháborodás az utasok között. Reggel 7 és a 16 óra után közlekedő
  vonatokon tapasztaljuk”
 • 5. bogabo 2012. február 05. 16:03
  „Hetek óta rendszeresen 10 perc késéssel indulnak Győrből a közvetlen onnan induló vonatok Sopron felé,
  nem tudom miért, pedig általában volt rendes fűtés is, max pár kocsi hidegebb.
  Itt még kevésbé probléma, mert fel lehet szállni előtte, de sopron-győr köztes megállóban még 15 perceket fagyoskodni minden reggel álmosan, még az ágytól gyűrötten, kicsit kellemetlen.
  Ezekre várnék választ, nem gond nekem, ha mindig később indulunk, csak akkor tegyük menetrend szerint, és akkor arra megyek ki...”
 • 4. Kriesztó 2012. február 05. 10:04
  „Mondjuk én pénteken utaztam Budapestre a reggeli 6:10-es IC-vel. A Gysev vonalán nem is volt késésünk, Győrtől szedett össze 10 percet. Fűtés volt rendesen, viszont a jól bereklámozott Wifi nem működött - megint.
  Hazafelé MÁV-os gyorsvonattal jöttem este, na ott tényleg nem volt fűtés. Még a kalauz Kelenföld környékén szólt, hogy az első kocsikban jobb az idő, át is ültünk, de mit ne mondjak: az se volt meleg...”
 • 3. korosp 2012. február 04. 16:43
  „Tegnap a 7:35ös személyvonaton (Sopron-Győr) NEM VOLT FŰTÉS! Zavartalan menetrend? 10 perc késéssel indultunk, mert a kalauz nem akarta "elvinni" a vonatot, nem csodálom... Mi meg fagyoskodtunk rajta (kabátban, sapkában)! Ehhez mit szól a GYSEV sajtósa?”
 • 2. eszticskee 2012. február 04. 14:26
  „Az elvira.hu oldalon mégis azt írják, hogy Sopron - Szombathely vonalon ma 4 vonat közlekedik... Azért egyeztethetnének, mert így nem látom a menetrendet sem, félretájékoztatnak és 20 percbe telik, mire felveszi a telefont valaki a gysev-nél és elmondja, hogy megy minden vonat :S”
 • 1. Pistike 2012. február 04. 13:51
  „"A szélsőségesen hideg időjárás dacára..."

  Mióta számít szélsőségesen hidegnek a -10°C ?
  Télen az a normális, ha hideg van.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barangolás a Soproni-hegységben - Videó

A jéghideg téli időben a sarki élelmiszerboltig is kihívás elmenni, a Soproni-hegységben való… Tovább olvasom