Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Havas: ''Hruby állításai valótlanok''

Hruby József valótlanságot mond, amikor azt állítja, hogy veszélybe került a hulladékprogram befejezése. A pályázatokat akkor készíttetjük el, amikor világosak lesznek a szempontok – jelentette ki Havas András alpolgármester, aki a társulási tanács munkaszervezetének elnöke is.
– Azért nem adtuk be a pályázatokat, mert még nem jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Tanács felhívása – reagált Hruby József szavaira Havas András alpolgármester. – A korábbi városvezetéstől valóban kaptunk előzetes anyagokat, ám ezek több vonatkozásban kifogásolhatók voltak és javításra szorultak. Lényeges, hogy az állami támogatás a 2005-ben megígérthez képest jelentősen csökkent. Továbbá az önrész is jelentősen meghaladja majd a kezdetben kalkulált tíz százalékot. A pályázatokat akkor fogjuk elkészíttetni, amikor világosak lesznek a szempontok. Felesleges pénzkidobás lenne az előzetes tervek elkészítése, ha nem tudjuk, mi alapján kell megírni a beadványt.

Havas András elmondta még, a napokban négyszemközti találkozón egyeztetett Hruby Józseffel. A megbeszélésen a mai társulati ülés kapcsán személyi kérdések is szóba kerültek.

– Hruby József valótlanságot állít azzal, amikor azt mondja: lemond a társulat elnöki tisztségéről, ugyanis másban állapodtunk meg – jelentette ki Havas András. – A találkozó további részleteiről ugyanakkor többet nem árulhatok el. Nem kívánunk a ma délelőtt megtartott szakmaiatlan sajtótájékoztató szintjére süllyedni. Azt, hogy megválok tisztségemtől vagy sem, a holnapi ülésen fogom nyilvánosságra hozni.

A Kisalföld információi szerint Hruby József helyére a városfejlesztési bizottság jelenlegi elnöke, Mágel Ágost kerülne. Amennyiben Havas András lemond a tanács munkaszervezetének vezetéséről, akkor ezt a feladatot a városháza főmérnöke, Kerekes Attila venné át. Minderről várhatóan a tanács a mai ülésén dönt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs pont a Tűztorony lábánál

Sopron - Elkészült a Tűztorony lába mellé tervezett információs központ és múzeum látványterve. Az… Tovább olvasom