Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Hatvanötmillió forint volt a tét

A soproni Többcélú Kistérségi Társulás 65 millió forinttól esett el, a hiányos pályázati tervek miatt.
Nem marad következmények nélkül, hogy a Sopron–Fertőd Többcélú Kistérségi Társulás egyetlen fillér működési támogatást sem nyert a Belügyminisztérium pályázatán – jelentette ki Walter Dezső, a társulás elnöke. A települések polgármesterei nem értik, mi történt, s magyarázatot várnak.

– Tény, hogy a pályázatunk nem felelt meg a követelményeknek, ezért esett el a térség 65 millió forinttól – mondta Walter Dezső. – Természetesen nem marad, maradhat következmények nélkül, de pontosan tisztáznunk kell, hogy miért nem készültek el azok a fejlesztési tervek, amelyek a sikeres pályázat feltételei voltak.

Ebben szerepe volt annak is, hogy néhány település nem szolgáltatott adatokat. A kistérség hibázott címmel tudósított arról, hogy a Sopron–Fertőd kistérség pályázata nem nyert, mert nem készített feladatellátási terveket és nem nyújtotta be határidőig a közoktatási intézkedési tervet. Ezenkívül a hiánypótlási felhívásra nem javította a pályázat hiányosságait.)

– Minket érzékenyen érintett, hogy elutasították a pályázatot – mondta Práznek József, Pereszteg polgármestere. – Például a pinnyei iskolások – akik hozzánk járnak – után járó támogatástól estünk így el, de a többi szolgáltatásra is szükségünk lenne.

– A kért adatokat és információkat időben elküldtük. Hivatalosan egyelőre nem értesítettek, hogy mi történt, remélem, hamarosan tisztázódik, hogy ki és miben vétett – mondta Práznek József.
Répceszemerén ugyancsak a Kisalföldből értesültek a történtekről. A település duplán vesztett, mert a pályázatban szerepelt a szociális otthon férőhelyeinek bővítése is.

– Eddig még nem kaptunk értesítést arról, hogy eredménytelenül pályáztunk – tájékoztatott Radics László polgármester. – Ha valóban így történt, az elkeserít, mert a kistelepüléseknek minden fillérre szükségük van, illetve minden olyan szolgáltatásra, amelyet önerőből nem tudnak fenntartani. A részletek ismerete nélkül azonban nem mondok véleményt. Kópháza ugyan tagja a társulásnak, de csak területfejlesztésre szövetkeztek a többi 38 településsel.

– Sajnálom, hogy sikertelen volt a pályázat, de Kópházát nem érinti, éppúgy, mint Fertődöt, Fertőszentmiklóst, Egyházasfalut és Szakonyt, mert mi az intézményi feladatainkat – oktatás, szociális és egészségügyi ellátás – önerőből oldjuk meg – mondta Pilsits Mária, a település első embere. – Ettől függetlenül a társulás tagjainak tudniuk kell, hogy mi történt, már csak a jövő szempontjából is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a napraforgóügy csalóját

Németországban fogták el Faller Ákost, a győri székhelyű Lamterra Bt. tulajdonosát, aki ellen a megyei rendőr-főkapitányság csalás és sikkasztás alapos gyanúja miatt adott ki nemzetközi körözést. A német hatóságok hozzájárultak Faller Ákos kiadatásához, akit a megyei rendőr-főkapitányság által kiadott nemzetközi körözés alapján fogtak el. Tovább olvasom