Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Hatvannégymillió forintra pályázhatnak

Sopron - Közel 64 millió forintot különített el az önkormányzat pályázati támogatásokra. Pályázhatnak többek között nyugdíjasszervezetek, civilek, sport- és kulturális feladatokat felvállaló egyesületek is.
A pályázatírás ideje köszöntött Sopronra, április 22-ig nyújthatják be ugyanis támogatási igényüket a városban működő szervezetek az önkormányzathoz. A költségvetésben 63 millió 805 ezer forintot különítettek el erre a célra. A szociálpolitika területén 2,7 millió forint a megpályázható összeg, a nyugdíjasszervezetek 2,5 millión osztozhatnak. Közoktatási feladatok címén 3,25 millió forint szolgálja a pályázati célokat. Négymillió jut a közművelődésre, 2,62 millió ifjúságpolitikai célokra. Az idegenforgalmi ágazatban ötmillióra lehet pályázni, kiadványokra pedig 1,8 millió forintot szán az önkormányzat. A testvérvárosi kapcsolatok elmélyítését 3 millió forint szolgálja, míg a civil szervezetek megsegítésére 5 millió jut. (Ez utóbbi új kategória a pályázati rendszerben.) Sportfeladatokra 33 millió 435 ezer forint az elkülönített összeg.

A civilek és a testvérvárosi kapcsolatok pályázati lehetősége folyamatos, a többiek számára azonban április 22. az anyagok beadásának határideje. A közoktatási alaphoz a városban működő intézmények, neveléssel, oktatással kapcsolatos tevékenységük támogatására pályázhatnak. A közművelődés területén a város kulturális életének fellendítését elősegítő közösségi programokkal jelentkezhetnek a csoportok. A kiadványi támogatás a soproni témájú kiadványok megjelenéséhez nyújt hozzájárulást. Főként az egész évben folyamatosan tevékenykedő közösségek egészségmegőrző, értékmegőrző és környezetvédelmi munkáját támogatja az ifjúságpolitikai pályázat. Idegenforgalmi támogatásra pedig azoknak van esélyük, akik Sopron idegenforgalmi célú termékfejlesztésében működnek közre. A sporttámogatásból akkor részesülhetnek a soproni székhellyel bejegyzett szervezetek, ha az önkormányzat külön megállapodás alapján nem támogatja céljaikat.

A határidőre beküldött pályázatokat a közgyűlés kulturális, oktatási és sportbizottsága bírálja majd el. A feltételekről, csatolandó dokumentumokról bővebb információ a www.sopron.hu weboldalon is található.

Olvasóink írták

  • 1. canis 2008. április 12. 18:26
    „Szégyenletes, hogy a sportra a mintegy háromszorosát szánják, mint az összes kulturális tevékenységre, civil szervezetre együttvéve. A soproni sport max. hobbyszinten működik, a kosárlabda talán a kivétel, de azt amúgyis támogatják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az erdő és a fa régészete és néprajza

Sopron - A Soproni Tudós Társaság szervezésében az Erdészeti Múzeumban mutatták be Az erdő és a fa… Tovább olvasom