Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hatvanmilliót költ az E.ON korszerűsítésre Sopronban

Sopronban idén több mint 60 millió forintot költ az E.ON hálózatfelújításra, -rekonstrukcióra. Az év második felében lesznek olyan munkák, amelyek burkolatbontással járnak majd.

– Előreláthatóan az év második felében lesznek olyan korszerűsítési munkák Sopronban, amelyek nagyobb fogyasztói kellemetlenséggel, burkolatbontással fognak együtt járni – tudatta Egyházi Nikoletta, az E.ON kommunikációs menedzsere. – Ilyen lesz például a Templom utcai kisfeszültségű földkábel cseréje, a Nefelejcs utca–Margaréta utca–Búzavirág utca–Tarló sor kisfeszültségű vezetékcseréje, a Lenkey utca–Erzsébet utcai kisfeszültségű kábel cseréje, illetve Sopronbánfalván a Temető utca–Szikla utca vezetékcseréje. Ezen túlmenően sor kerül a Sopron külterületét, illetve Sopronkőhida ellátását biztosító, úgynevezett vízmű–Sopronpuszta 20 kV-os hálózat felújítására. Ezen munka keretében több mint 6 kilométer hosszú nyomvonalon végzünk oszlop- és vezetékcserét. A Lenkey utcai és a Récényi utcai transzformátorokat felújítjuk, e berendezések a környező utcák ellátását is biztosítják. A Várisi úti transzformátorállomást kicseréljük. A város területén folyamatosan újjal helyettesítjük a régi, elavult, adott esetben megrongálódott elosztószekrényeket. Sopronban idén összességében több mint 60 millió forintot költ az E.ON hálózatfelújításra, -rekonstrukcióra.

– Bizonyos hálózati munkák feszültség alatt nem végezhetők, ezért előfordul, hogy egy-egy területen tervezett áramszünet lesz. A karbantartási munkálatok megszervezésének legfőbb szempontja, hogy a lakosság a lehető legkisebb ideig legyen áramszolgáltatás nélkül – részletezte Egyházi Nikoletta. – A tervezett áramszünetek időpontjáról postán, szórólapokon, 15 nappal a munkavégzés megkezdése előtt tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az érintettek időben fel tudjanak készülni az esetleg ezzel járó kényelmetlenségre. Az interneten, a www.eon.hu oldalon is tájékozódhatnak ügyfeleink a tervezett üzemszünetek időpontjáról.


Hiányos közvilágítás

A pénteki szélvihar Sopronban és  környékén több helyütt is megrongálta a közvilágítási hálózatot. Az E.ON a bejelentések alapján folyamatosan hárítja el a hibát.

Olvasóink írták

 • 8. Kotongumi 2010. március 31. 09:19
  „Telik rá a realizált extraprofitjukból. Csatlakozom "soproni" hozzászólásához. Majd áthárítják ránk ezt a költséget is.”
 • 7. Orfeusz 2010. március 30. 16:57
  „Kevés - a profitjukhoz és az egykori eladási árhoz képest!!!!!!!!!”
 • 6. 102Sopron 2010. március 30. 15:35
  „Nem kell + fizetni majd ők behajtják! hivatkozni ! már 3 alkalommal láttam amint felszólítás és határozat nélkül szerelnek le fogyasztásmérőt! s mikor a tulaj panaszt tesz , megemlítik neki ,hogy 25 000-ért visszakapja soron kívül, s hogy nincs tartozása? őket az nem érdekli, "nekik azt mondták". S mit tud tenni az a vállalkozó akinek az áram hiánya miatt több százezres kára keletkezik? hát lenyeli a 25 000-ret.
  Ezért őket fejik rendesen!!”
 • 5. Miértmagyar? 2010. március 30. 14:06
  „Azt nem értem, hogy nálunk a bejáratnál voltak munkálatok a belsőrészen.Szépen kicseréltek mindent, lett új doboz, a meszelt fal meg ott hagyva körbevésve...Ez nem az eon dolga megcsináltatni?”
 • 4. soproni 2010. március 30. 13:59
  „Most az eon költ,utána meg mi fizethetünk megint többet,mert biztos,hogy a korszerűsétésre hivatkozva emelés is várható lesz.”
 • 3. látó 2010. március 30. 11:15
  „E.O.N = ÁLLAMOSÍTANI (oszt jó napot!)”
 • 2. Csetneky 2010. március 30. 10:06
  „Nem kell ahhoz különösebb vihar, hogy egy hétig ne világítsanak a lámpák, elég egy kicsi szél is.”
 • 1. FREDDY/S 2010. március 30. 08:59
  „A Ravazd utca Meggyesi utca sarkán felbontott járdát is rendbe hozhatnának, mert most babakocsival közlekedni veszélyes, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi nyitás az Esterházyaknál

A kismartoni Esterházy-kastély és a fraknói vár húsvétvasárnap és -hétfőn magyar nyelvű… Tovább olvasom