Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Hatvan éve szentelték pappá Jáki Teodózt

Teodóz atya július 21-én, szombaton a balatonfelvidéki Salföldön, az egykori erdei romtemplomnál koncelebrált szentmisét Bognár István soproni plébánossal és a pálos szerzetesekkel.

Bognár István meghívására ezt követően együtt érkezetek Sopronba, hogy Jáki Teodóz hálaadó gyémántmisét mutathasson be vasárnap az Árpádházi Szent Margit-plébánia híveinek és a Bencés Diákszövetségnek. Koncelebrált tanítványa, Butsy Lajos, a kárpátaljai missziós éveiről július 12-én hazaérkezett új fertőrákosi plébános és fegyházlelkész, aki nagy örömmel kapcsolódik be a soproni diákszövetség mozgalmas életébe - írja a magyarkurir.hu.

Fotó: Pup Vilmos,
Fotó: Pup Vilmos.


A vasárnapi ünnepi nagymisén a soproni Endrédy Csanádról elnevezett Bencés Diákszövetség elnökét, Teodóz atyát a házigazda plébános, Bognár István után Tuba Jenő helyettes elnök köszöntötte, aki laudációjában méltatta Teodóz atya 60 éves pap-tanári, zenei, néprajzkutatói pályafutását, emberbarát egyéniségét - olvasható a magyarkurir.hu-n.

A hálaadó szentmise köszönő és tanító szavaival Teodóz atya a hívősereggel megtelt templomban szólt életpillanatairól, szüleiről, bencés testvéreiről, tanárairól, barátairól, akik a 60 éve folytatott papi pályán segítették. Hálával gondol rájuk, hogy az Úr szőlőmunkásaiként a jó Isten kegyelmét közvetítették számára. Elmondta: a kapott talentumokkal igyekezett úgy bánni, hogy minél több talentumot adhasson vissza az Úr megérkezésekor.

szentmise végén mindenki apostoli áldásban részesülhetett, XVI. Benedek pápa különleges felhatalmazása révén, a gyémántmisés tanártól.

A temperamentumos fiatalsággal megáldott, 83 éves Teodóz atya e helyszínről a zalai cserkészek tíz falujának meghirdetett összejövetelére igyekezett újabb tanúságtételre, így rájuk is kiterjesztette a Szentatya áldását – írta a magyarkurir.hu-nak Német István.

Olvasóink írták

  • 1. orisogor 2012. július 25. 14:29
    „Isten áldja meg Teodóz atyát és ajánlom imáimban a Mndenkor Boldogságos, Szeplőtelen Szűzanya oltalmába . A Szt.Háromság annyi boldog napot adjon neki itt a földön, amennyit ő adott a zenén, az éneken, a magyarságán keresztül,tanárként, papként, tb. Csángó Magyarként, EMBER-ként , eddigi életében. Amen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktívak a soproni véradók

Sopronban és környékén kiemelkedően magas a véradási aktivitás, tavaly közel nyolcezren segítettek. Tovább olvasom