Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Hatszázezer forintos támogatás a soproni kórháznak

Több mint hatszázezer forint értékben kapott gyermekszemészeti szakrendelés során használatos vizsgálati eszközöket a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet a K&H gyógyvarázs program keretében.

A támogatás a K&H Csoport ügyfelétől, a Gravoform Kft-től érkezett, amely immár hatodik alkalommal csatlakozott a K&H gyermek-egészségügyi programjához. Győr-Moson-Sopron megyében a K&H gyógyvarázs program keretén belül a Soproni Erzsébet Kórház a 11. támogatott intézmény - eddig összesen 13,5 millió forint értékben vehettek műszert a megyei kórházak, mentőállomások.

„Az idén 10 éves jubileumát ünneplő K&H gyógyvarázs program célja, hogy minél több gyermek-egészségügyi intézményt jutasson olyan műszerekhez, amelyek megfelelnek a modern kor kívánalmainak, hogy az orvosok minél hatékonyabban, gyorsabban hozhassák meg okos döntéseiket" – mondta el Kissné Zsoldos Eszter, a K&H soproni fiókvezetője.

„A K&H gyógyvarázs keretén belül nemcsak saját forrásból támogatjuk a gyermekegészségügyet, hiszen az elmúlt 10 év során több kezdeményezéssel is csatlakoztak a programhoz ügyfeleink, partnereink, dolgozóink.

A támogatásból megvásárolt eszközökkel sok kisgyereknek tudnak majd segíteni
A támogatásból megvásárolt eszközökkel sok kisgyereknek tudnak majd segíteni


Nagy örömünkre szolgál, hogy közös erővel segíthetjük a beteg gyermekek minél eredményesebb gyógyítását, hozzájárulva ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek. Ezek a felajánlások azt igazolják számunkra, hogy a K&H gyógyvarázs egy olyan gyermek-egészségügyi program, amely ügyfelei számára támogatandó értékkel bír, és amely mellé lehet állni.

A műszertámogatások célja, hogy az ország egész területén segíthessük a gyermek-egészségügyi intézmények működését. Ezért külön odafigyelünk rá, hogy a fővárosi kórházak mellett nagy számban támogassunk vidéki intézményeket is. Tíz év alatt összesen 320 millió forint értékben kaptak orvosi eszközöket a vidéki kórházak, mentőállomások, Győr-Moson-Sopron megyében a Soproni Erzsébet Kórház a 11. intézmény, amelyet támogatunk."

„Vállalkozásunk azért csatlakozott hat évvel ezelőtt a K&H gyógyvarázs programhoz, mert a program sikerét látva mi is tenni szerettünk volna a magyar gyermek-egészségügy jobbításáért. A program keretében az elmúlt évek során összesen eddig közel 3 millió forint értékű műszerekkel segítettük az intézmények működését" - mondta Vaszkó Márta, a Gravoform Kft. ügyvezető igazgatója.

„Ezt a támogatást az egyre nehezebb piaci körülmények között is szeretnénk fenntartani, és minden évben egy jó ügy mellé állni. Idén a választásunk a Soproni Erzsébet Kórházra esett. Reméljük, a megvásárolt eszközökkel sok kisgyereknek tudnak majd segíteni abban, hogy a vizsgálatok minél korszerűbb eszközökkel, fájdalommentesen és gyorsan történhessenek meg."

A K&H gyógyvarázs az elmúlt 10 évben összesen 258 intézmény – 44 budapesti és 214 vidéki - munkáját támogatta különböző műszerekkel és berendezésekkel, több mint 478 millió forint értékben. A Győr-Moson-Sopron megyei gyermek-egészségügyi intézmények a teljes támogatási összegből 13,5 millió forintot kaptak.

„A Soproni Erzsébet Oktató Kórház Szemészeti Osztályán a gyakori szembetegségek diagnosztizálását, ellátását és a ritka betegségek felismerését végezzük. Igyekszünk minél korszerűbb műszereket alkalmazni, és egy külön gyermekszemészeti vizsgálóhelyet felállítani, de sajnos forrásaink végesek" – mondta el dr. Cseke István, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvosa.

„Sopronban szerencsére egyre több a gyermek, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy már a születéstől kezdve megfelelő szűrésekkel biztosítsuk, hogy ne legyen gond a látásukkal, mire az iskolába kerülnek.

Elsősorban a szülő, és az orvos feladata, hogy felismerje a problémákat, hiszen a gyermek sokszor nem észleli, hogy baj van. A K&H gyógyvarázs kezdeményezését azért találjuk kiemelkedőnek, mert az egészségügyön belül is a gyermekeket célozza, így biztosítva, hogy minél egészségesebb legyen a jövő generációja.

A pályázati összegből vásárolt eszközök lehetővé teszik, hogy a gyermekszemészeti ellátás eddig is magas szintű szakmai munkáját ezekkel az eszközökkel még hatékonyabban tudjuk biztosítani. A próbalencsekészlet és a próbakeretek segítségével eredményesen tudjuk biztosítani a gyermekek szemének vizsgálatát, az esetleges problémák kiszűrését. "

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgezéstől ájulhatott el egy gyerek Fertőrákoson

Egy tizenöt éves, eszméletlen gyereket hoztak ki a mentők szerdán este Fertőrákoson az egyik házból. Tovább olvasom