Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Határon átnyúló hálózatokat alakítanak ki

Bécs, Burgenland, Alsó-Ausztria, Stájerország és a nyugat-dunántúli régió szorosabb együttműködéséről tárgyaltak a szakemberek.

Mindez a határ menti gazdasági, kulturális és társadalmi kapcsolatok élénkítését szolgálja.

A Hotel Sopronban rendezték meg azt a kétoldalú konferenciát, amelynek során a szakemberek az Ausztria–Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007–2013 eddig elmúlt időszakát, illetve a jövőt tekintették át. Az irányító hatóság részéről Tatjana Paar részletezte: a 101 millió eurós összköltségű program jól szolgálja az osztrák–magyar határ menti gazdasági, társadalmi, kulturális és ökológiai kapcsolatok elmélyítését, ezáltal a regionális versenyképesség erősítését. A program keretében közösen kidolgozott projekteket támogatnak. Ezek egyike a Recom Hu–At, amelyben regionális fejlesztésekkel foglalkozó szervezetek egy-egy tematikus együttműködési hálózat kialakításában és gondozásában vállalnak szerepet. Andreas Weiss térségi menedzser kifejtette: Bécs a munkaerőpiac és képzés, Burgenland a közlekedés és a mobilitás, Alsó-Ausztria a környezet és az energia, Stájerország a turizmus, míg magyar részről a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség a gazdaság és az innováció területeiért felel a projektben.

Horváth Jácint, az ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta: magyar oldalról az önkormányzatok, civil szervezetek és gazdasági társaságok konkrét tanácsadást kaphatnak, miként lehetnek partnerei – vagy épp hasznos kezdeményezői – a határon átnyúló projekteknek.

Olvasóink írták

  • 1. FREDDY/S 2010. május 27. 08:15
    „Álom, álom édes álom, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Az LMP nem fog csípőből tüzelni˝

Sopronban tartott lakossági fórumot Schiffer András, a Lehet Más a Politika parlamenti… Tovább olvasom