Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Határidő előtt adták át

Határidő előtt egy hónappal készült el a zsirai Értelmiségi Fogyatékosok Otthonában az új 512 négyzetméteres foglalkoztató. Az épület fontos színtere lesz az egyéni személyiségfejlesztésnek.
A budapesti fenntartású zsirai otthonban 205 értelmileg hátrányos helyzetű gondozott él. A velük való foglalkozásra, adottságaik fejlesztésére 2001-ben speciális program készült. A feltételek azonban hiányoztak, ezért döntött úgy a fenntartó fővárosi önkormányzat, hogy új, korszerű foglalkoztatót épít. A bruttó 74 millió forintos beruházásra nyílt közbeszerzési pályázatot írtak ki, amelynek győztese a Stettin Hungária Kft. lett. A munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek a régi épület elbontásával, tegnap pedig már a műszaki átadáson vettek részt a szakemberek és az otthon vezetői.
– Az új foglalkoztatóval megteremtettük szakmai személyiségfejlesztő programunk egyik legfontosabb feltételét – mondta Hollósi Tibor igazgató.

– Az értelmi fogyatékos emberek is rendelkeznek bizonyos képességekkel, amelyek fejleszthetők. Ezt a célt szolgálják a különböző egyéni és csoportos foglalkozások, a szakkörök – például a kerámiaműhely –, a könyvtár, a konyha, a speciális és a kulturális rendezvények. A foglalkoztató a közösségi eseményeknek és az ünnepségeknek is helyet ad. A kivitelező cég harminc nappal a határidő előtt olyan jó minőségben készítette el az épületet, hogy referenciaként is ajánljuk majd.

– Szívszorító volt az elmúlt hónapokban együtt élni az otthon lakóival – kapcsolódott a beszélgetésbe Kerekes Attila, a Stettin igazgatója. – Ahogy kezdett kibontakozni az épület körvonala, egyre többen figyelték kíváncsian és mondták el, hogy mit szeretnének itt csinálni, milyen legyen az új foglalkoztató. Egy idő után teljesen természetessé vált a kapcsolatunk.

Mint megtudtuk, a foglalkoztató berendezése is hamarosan megérkezik, s a lakók valóban birtokba vehetik a kastélyegyütteshez méltó önálló épületrészt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomrongálás Sopronbánfalván

Ismeretlenek bezúzták a sopronbánfalvi hegyi templom sekrestyéjének, illetve a volt karmelita… Tovább olvasom