Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Hat település közösen pályázott a 600 milliós támogatásra

Régió - Hat település közösen adott be pályázatot a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítésére. A 15 százalékos önrész mellett 600 millió forintos támogatást remélnek.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség befogadta Harka, Kópháza, Pinnye, Pereszteg, Nagylózs, Nagycenk közös pályázatát. A településeken évek óta gondot okoz a belterületi csapadékvíz elvezetése. Az elmúlt években többször is volt özönvízszerű esőzés, a megnövekedett csapadékmennyiséget az elöregedett rendszerek nem tudták elvezetni.

Önerőből azonban nem tudják elvégeztetni a szükséges fejlesztéseket. Korábban már pályáztak címzett támogatásra, de forráshiány miatt ezt a kiírást visszavonták. Most 600 millió forint támogatást remélnek, ehhez pedig még hozzájön 15 százalék önrész. A mostani pályázati rendszer kétfordulós, az első kör elbírálása várhatóan júniusig megtörténik.

Amennyiben ezen továbbjutnak, jelentősen megnő az esély a 85 százalékos uniós támogatás elnyerésére.

– A települések sajátosságait, földrajzi elhelyezkedését figyelembe véve dolgoztuk ki a terveket – mondta el a Kisalföld megkeresésére Szabó Krisztián projektmenedzser. – Lesznek olyan utcák, ahol befedik az árkokat, valamint új elvezetők is épülhetnek. Sikeres elbírálás esetén a kivitelezés várhatóan jövő tavasszal elkezdődhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvet adnak ki Áron díjazott írásával

Pereszteg - Külügyminisztériumi különdíjat vehetett át egy országos iskolai levélíró pályázaton… Tovább olvasom