Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Hat faluban épül hat kilométer a kerekeseknek

Kistérség - Hat településen, mintegy hat kilométer hosszan új kerékpárút épülhet 240 millió forintból. A kivitelezés akár már idén ősszel elkezdődhet.
Az úgynevezett kerékpáros projekt keretében kapcsolat létesül egyebek mellett Fertőd és a fertőszentmiklósi vasútállomás között. Emellett Fertőszentmiklós belterületén 1,2 kilométer hosszan kétsávos kerékpárutat építenek. Ezen túl felújítják az Ágfalva és Lépesfalva (Loipersbach) közti útszakaszt. A fejlesztés keretében létrejöhet a Bécs, Kismarton (Eisenstadt), Sopron, Balaton útvonalon a kerékpáros összeköttetés.

Mint arról a korábban Kerékpárút 240 millió forintért címmel beszámoltunk, térségünkben hat településen – Sopron, Harka, Kópháza, Fertőd, Fertőszentmiklós, Ágfalva –, mintegy hat kilométer hosszan új kerékpárutat építenek, 7,5 kilométeres szakaszon pedig kitáblázásra kerül sor. Az érintett települések nagy kiterjedésűek, hosszúak, ahol a kerékpáros közlekedés mindig is jelentős volt. Az utak azonban az előírt hatméteres helyett csak ötméteresek, emellett az árok, a keskeny padka is fokozott balesetveszélyt jelent. Ezért is fontos, hogy mielőbb megépüljenek a kerékpárutak.

A projekt hivatalosan április elején kezdődik, és legkésőbb jövő év végén zárul. Az elkövetkezendő alig két évben több mint hat kilométer hosszan új utat építenek, 7,5 kilométeren pedig kijelölés történik. Kidolgoznak egy fenntarthatósági modellt, és a társult települések egy közlekedési szakértőt is alkalmaznak majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városfejlesztés hallgatókkal

Sopron - Egyedülálló módon, egyetemi hallgatók számára írtak ki Építőkockák elnevezéssel Sopronban… Tovább olvasom